Heropening Smits' Chocolaterie

Smits’ Chocolaterie is tweeënhalve week dicht geweest voor een verbouwing. Vandaag en zaterdag 19 september vieren ze de heropening. Nieuwsgierige klanten zijn welkom om samen, onder het genot van een bonbon en koffie, de vernieuwde winkel te komen bewonderen. Meer informatie is te vinden in onze online agenda of in de Breda City App.

 

Volgens Yvette Cooijman was het interieur van de chocolaterie al zeker dertig tot vijfendertig jaar oud, waardoor het nu wel echt toe was aan vernieuwing. De verbouwing heeft maar tweeënhalve week geduurd, doordat er een erg strakke planning was. Eigenlijk was het de bedoeling om donderdag al open te gaan, echter waren er een paar kleine tegenslagen. Vandaag was het dan zover en het zonnetje scheen volop. ‘’Het lijkt wel of het zo heeft moeten zijn. Gisteren regende het nog pijpenstelen en vandaag schijnt de zon’’, aldus Yvette.

De bezoekers zijn allemaal enthousiast over de nieuwe inrichting. De winkel ziet er nu erg fris en open uit. De gevel en grijze binnenmuur vullen elkaar perfect aan en zorgen voor een geheel. Doordat er verder veel gebruik is gemaakt van de kleur wit, komen de producten erg goed uit. Door de donkere en gekleurde kleuren van de chocolade springt de collectie er echt uit. Ter gelegenheid van het nieuwe interieur is meteen de herfstcollectie de winkel ingebracht en is er plaatsgemaakt voor nieuwe producten. Naast de breekchocolade zijn er nu ook plakken met apartere smaken chocolade aanwezig. De chocoladeplakken zijn in de smaken smarties, zeezout en noten, koffie krokant en mix van noten aanwezig.

Om de klanten te verwelkomen, liggen er twee soorten bonbons klaar. De limoncello bonbon is erg fris van smaak door de limoen, maar tegelijkertijd warm door de smaak van de chocolade. De andere bonbon was gemaakt van karamel met walnoten en pecannoten. Het zoete van de karamel werd weggevaagd door de noten, waardoor de smaakcombinatie erg goed gekozen is. Ook werden de cholicups, welke nieuw zijn in het assortiment, uitgeprobeerd. Een cupje van chocolade dient als glaasje, hier wordt de likorette ingeschonken. De smaak van de likorette trekt licht in het onderste laagje van het cupje, waardoor de smaken samen smelten. De likorettes zijn er in de smaken vijgen, koffie, amandel, druiven met kaneel en chocolade.

 

Benieuwd naar het nieuwe interieur van Smits’ Chocolaterie? Neem dan snel een kijkje in de winkel!