Chef Jimmy van Bali James heeft meegeholpen aan nieuw kookboek!

In het nieuwe kookboek Baru Belanda gaat sterrenchef Pascal Jalhay terug naar zijn roots en het land van zijn vader. De Indische keuken is naar zijn mening toe aan vernieuwing. Met medewerking en recepten van 14 gastchefs, waaronder Jimmy Lohamzah chef van Bali James, ontstaat Baru Belanda. Jimmy heeft met trots meegeholpen aan drie gerechten.

een culinaire ode aan de Indische keuken van toen én nu!

Afgelopen weekend werd het boek gepresenteerd in Hotel Jakarta in Amsterdam. Uiteraard was Jimmy daar ook aanwezig. Jimmy werkt normaal als chef in het restaurant Bali James. Voor de boekpresentatie had hij het gerecht; Iga sapi penyet met sambal terasi bereid. Baru belanda bestaat uit recepten van Pascal Jalhay en zijn 14 gastchefs zoals Jimmy met recepturen van de nieuwe lichting Indisch eten in Nederland. Met zijn visie van vernieuwing van Indische keuken in Nederland heeft hij mogen bijdragen aan drie recepten.

Baru Belanda is een culinaire ode aan de Indische keuken van toen én nu. In dit monumentale boek geeft Pascal Jalhay zijn visie op de Indische keuken met de culinaire passie en creativiteit waar hij al sinds jaar en dag om wordt geroemd.