Chefkok Ralph Geerts opent horecagelegenheid in Bredase Passage Zuidpoort

In mei 2019 opent bar-restaurant-wijnkelder Porta Sud haar deuren in de Passage Zuidpoort 10-12 in Breda. Je kunt er vijf dagen per week terecht voor ontbijt, lunch, aperitief en diner. Met de opening van een eigen horecagelegenheid, gaat een langgekoesterde droom van Ralph Geerts, chefkok en eigenaar van RAVANELLO, in vervulling: “Een vaste plek waar onze gasten kunnen genieten van lekker eten en goede wijnen.” 

Aandacht staat centraal 
Porta Sud staat, zoals je gewend bent van RAVANELLO, voor creatief, lekker en persoonlijk. Het is geen Italiaans restaurant maar Geerts’ liefde voor de Italiaanse eetcultuur proef je in alles wat zijn keuken verlaat: eenvoudige bereidingen, verse producten van hoogwaardige kwaliteit en veel aandacht voor smaak en detail. Op de wijn, het bier en het brood na, wordt alles bovendien zelf gemaakt. Van limonade, ketchup en pesto tot patisserie. Geerts: “We weten van alle ingrediënten waar ze vandaan komen, staan 100% achter de herkomst en geven ze de bereiding die ze verdienen.” 


Op ieder moment
Porta Sud is van dinsdag t/m zaterdag van 9:00 tot 23:00 uur geopend. ‘s Ochtends ontbijt je er op weg naar je  werk met caffè al banco: je drinkt jouw kop koffie of cappuccino staand aan de bar met een patisserie naar keuze. Vanaf 12.00 uur geniet je van kleine gerechten die je los bij je aperitief of gecombineerd als volledige maaltijd bestelt. Geerts: “We voeren een compact kaart die dagelijks kan veranderen afhankelijk van het seizoen en het (lokale) aanbod.” Dat zorgt, naast klassiekers in een modern jasje, voor creatieve gerechten en verrassende smaakcombinaties. Indien gewenst mét een glas bijpassende wijn.


Voor iedereen
Porta Sud wil hoge kwaliteit eten en drinken toegankelijk maken voor iedereen. Geerts: “Met een vaste locatie kunnen we een breder publiek kennis laten maken met onze ideeën over eten en drinken dan tot nu mogelijk was met de catering en pop-up’s vanuit RAVANELLO.” Porta Sud krijgt een open keuken, ongeveer veertig couverts en twee terrassen waarvan een overdekt. De wijnkelder, met een ruim assortiment geselecteerde wijnen, is geschikt voor proeverijen, presentaties en workshops.


Unieke locatie
De Bredase architect Frans Mol ontwierp in 1923 de opvallend authentieke en architectonische Passage Zuidpoort. De stijl van de passage komt straks terug in de inrichting van Porta Sud waarvoor Studio EER het ontwerp maakte. De verbouwing van het pand aan de Passage Zuidpoort 10-12 en de zoektocht naar mooie producten voor Porta Sud, is nu al te volgen op Facebook en Instagram.