Tags: Combekk, Experience Centre, 't Sas, Gietijzer , Pannen , Dutch Oven

Nieuwe showroom voor Combekk in Breda!

Mark Suurbier startte 2 jaar geleden zijn bedrijf Combekk. Als kookfreak viel het hem op dat in de food industrie steeds meer aandacht kwam voor duurzaamheid. In de non-foodbranche, waarin hij jarenlang werkzaam is geweest, was dit niet het geval. Mark vond dat daar iets aan moest veranderen! Combekk heeft zijn naam inmiddels weten te vestigen in de afgelopen jaren, maar zal vanaf dit weekend ook een showroom en experience centre in Breda openen. Wij namen alvast een kijkje in het stoere, maar sfeervolle pand in 't Sas. 

Combekk opent experience centre aan winkelplein 't Sas! 


Lokaal en duurzaam zijn termen die in de keuken, en dan met name bij de ingrediënten, belangrijk zijn. Mensen willen tegenwoordig weten waar hun eten vandaan komt. Maar waarom is lokaal en duurzaam dan niet belangrijk als het gaat om kookgerei? Mark vond dat dit anders moest en introduceerde een reeks pannen en bijbehorende accessoires die hierop inspelen. 


Combekk produceert gietijzeren pannen die in Nederland worden geproduceerd van gerecycled ijzer. De gietijzeren braadpan, ook wel 'Dutch Oven' genoemd, wordt op meer dan 150 plaatsen in Nederland verkocht en Combekk is daarnaast in ruim 16 landen actief. Combekk is echt een product voor de stoere man (of vrouw) in de keuken. Een leuk detail; de 'hoofdingrediënten' worden onder op de pan gestempeld. De naam van hetgeen wat gebruikt is om de pan van te maken staat op de onderkant van het product. De eerste serie is gemaakt van gerecyclede treinrails en heet dan ook 'rails' serie. 


Eigenaar Mark is na zijn studie bij Princess aan de slag gegaan op de export afdeling. Na vier jaar werkervaring in de retailbranche, veel reizen en contact met distributeurs startte hij Combekk. Het merk biedt een alternatief voor duurzaam en lokaal kookgerei en is van 100% gerecycled materiaal gemaakt. 


Vanaf dit weekend krijgt het merk een heus Combekk Experience Centre aan Winkelplein 't Sas (nummer 7). Op zaterdag zal de showroom geopend zijn voor publiek. Het experience centre is met name gericht op de beleving. Je kunt de producten hier niet alleen zien en kopen, maar ook uitproberen. Zo zullen er in de toekomst ook workshops georganiseerd worden. "Je moet koken met onze producten echt proberen om te ervaren hoe fijn ze zijn", aldus Mark. Dat zal straks eens per maand mogelijk zijn tijdens de workshops, waarbij verschillende bekende chefs uitgenodigd worden. 

Wil je meer informatie over Combekk? Neem een kijkje op de website of loop op zaterdag tussen 11.00 en 17.00 uur eens binnen bij het Experience Centre aan Winkelplein 't Sas 7.