Kurriebaas neemt keuken over van Prooef

Kurriebaas is een idee van Bas Heijmans, die zich jarenlang heeft verdiept in de lekkerste Oosterse gerechten. Een hobby die steeds serieuzer werd. Bas kookte voor vrienden, voor vrienden van vrienden en draaide in diverse keukens mee, van culinair restaurant tot eetcafé. Ergens onderweg rijpte het recept van een eigen Kurrie. En het concept van een eigen Kurriezaak. Bij de Kurriebaas zijn we trots op onze originele recepten en verse producten. Hier en daar voegen we een lokaal tintje toe, met herkenbare groenten van eigen bodem. Ook zijn we altijd op zoek naar lokale samenwerkingen en Prooef is daar een mooi voorbeeld van. 

Prooef is lunch en borrelzaak op het creatieve bedrijventerrein STEK (Veilingkade 9). Het startte met een oude bouwkeer, zonder water, vloer, afzuigkap, oven, koeling, terras en bar. Het ideale begin voor PROOEF. Twee vriendinnen die regelmatig aan het nachtdromen waren over een eigen zaak. Bauke die met haar passie voor koken en haar slechtziendheid alle gerechten puur klaar maakt op smaak en Nynke die vrolijk wordt van horeca, styling en kleur! Perfecte combinatie toch? Prooef is allemaal niet zo moeilijk. Gewoon, puur, lekker, homemade, kleurrijk, creatief en stikgezellig! 

Met deze samenwerking bieden we Breda en omgeving de kans om de heerlijke gerechten in restaurant-stijl te proeven. Dat betekent dus gezellig aanschuiven en genieten! In het weekend van 25, 26 & 27 maart gaan we van start met de eerste van een serie Kurriebazen en nemen we even de keuken over van Prooef.

Heel Breda aan de Kurrie, dat is ons doel. Met soms verrassende combinaties komt iedereen aan zijn trekken. Een Kurrie stamppot? Een Kurrie met stoofvlees? Een Kurrie proeverij? Waarom niet? De Kurriebaas wordt kult, let maar op. 

Houd vooral de socials in de gaten van prooef en kurriebaas! 

Don’t worry, eat Kurrie!