Manoza: de enige authentieke Turkse zaak in Brabant

Eigenaar Murat heeft al de nodige ervaring door zijn andere zaak, een Turks eethuis in Breda. Toen hij van zijn zusje hoorde dat de Foodhall geopend ging worden én ze zei dat ze dit echt iets voor haar broer vond is hij er over na gaan denken.

Authentieke turkse gerechten

Toen Murat hoorde dat er een Foodhall zou openen in Breda, vroeg hij zichzelf wel af of hij dit echt wilde. Ondanks dat hij het concept graag op wilde zetten, dacht hij ook aan zijn andere zaak én aan de drukte die het met zich meebrengt. 

Maar in Brabant heb je eigenlijk nergens de authentieke Turkse gerechten. Wel verkopen ze de aardappelen in Roosendaal, maar dit is weer net iets anders dan hoe Murat ze zelf verkoopt. In Rotterdam en Amsterdam verkopen ze de gerechten wel, waardoor hij het tijd vond om dit ook naar Breda te halen.

Maar wat zijn nou authentieke Turkse gerechten? Bij Manoza worden natuurlijk de gevulde aardappelen (kumpir) verkocht, maar ook deeg met feta kaas, kofte en gözleme. 

Murat is bijna een jaar bezig geweest om alles te regelen, te bedenken en uit te werken. Heel het ontwerp heeft hij zelf gedaan, dus die tijd is niet voor niks geweest! Ook over de naam Manoza is goed nagedacht: Ma staat voor zijn vader die 3 jaar geleden overleden is, No voor zijn dochter en Za voor zijn zoon. 

aanrader: werken bij manoza

Zou jij graag bij Manoza willen werken? Murat is nog op zoek naar personeel! Momenteel werkt hij alle dagen nog zelf, maar door de drukte is dit echt teveel. Ben je geïnteresseerd? Mail dan naar manozaeethuis@gmail.com.