Bar NERO, een eigentijds concept in Breda

In oktober opende Nero haar deuren. Een eigentijdse bar aan de Haagweg. Dat we nog niet veel van Nero hebben gehoord is niet gek, eigenaar Nikola heeft er bewust voor gekozen de opening nog niet groots te vieren. “Alles moet perfect zijn, we moeten volledig op de zaak ingespeeld zijn wanneer we het grote publiek gaan bereiken” geeft Nikola aan.

Wie denkt aan de Haagweg denkt wellicht niet direct aan een hotspot voor een bar. Echter niets is minder waar, de Haagweg is de afgelopen jaren opgeknapt en ziet er prachtig uit. Met meer groen en in de toekomst het water van de Mark heeft deze plek absoluut potentie. Nero is een van de eerste en is van plan hier een trend te zetten voor een tof stukje Breda.

Nero is een bar zonder labels, geen specialiteiten maar in elke range goede producten. Hoge kwaliteit dranken, een beperkte selectie van het allerbeste. Dát is waar Nero zich specialiseert. Nero is toegankelijk; iedereen is welkom! Gezellig aan de bar zitten, heerlijk buiten loungen of met vrienden chillen in een van de grote banken. Mensen bij elkaar brengen is de sleutel, dat is waar Nero voor staat. 

Op dit moment is er slechts de drankenkaart, hoewel ‘slechts’ deze tekort doet. Op de kaart vinden we wijnen uit bijzondere landen zoals Kroatie, Libanon, Marokko en Roemenië. Ook verschillende mousserende wijnen, vele zelfs te verkrijgen in kleine flesjes! Voor de liefhebbers serveert Nero ook gin tonics, geen range aan verschillende combi’s maar vier hele goede. Hetzelfde geldt voor de cocktails, Nikola vertelt “een goede cocktail bereiden is een vak apart, dat laten we over aan de experts. Wij serveren een kleine selectie, en dat doen we goed. We werken met kwalitatieve dranken en hebben hoge standaarden.” 

Ondanks de hoge standaarden is Nero uitnodigend voor iedereen. De bar heeft niet alleen een goede kaart maar zeker ook de looks! Buiten brand ’s avonds een haardvuur en kun je loungen. Binnen prijken prachtige paarden, dit is tevens het logo. Nikola vertelt dat zijn vader kunstenaar was, een jaar geleden vond hij tekeningen van paarden op zijn computer. Het zou eeuwig zonde zijn geweest als deze het publiek bespaard waren gebleven, een uniek en schitterend decor voor deze bar. 

Niet zo gek dat de bar er gelikt uit ziet, Nikola is opgeleid als horeca-interieur architect. Dat straalt er absoluut vanaf. Nero geeft een warm gevoel, het gevoel van Chicago in de jaren 50. Gezellig, vintage, retro. De donkere uitstraling maakt het gezellig. Benieuwd? Binnenkort zal het dan toch echt tijd zijn voor de grand-opening van Nero. Tot die tijd kun je gewoon binnenlopen, een drankje drinken en binnenkort ook genieten van anti-pasti. We keep you posted! Check ook de website en Facebook van Nero.