Catalaans restaurant Gaudim opent aan Kloosterplein

Na 33 jaar neemt eigenaar Kees van Wanrooij afscheid van de Kloostertaveerne. Zijn zoon Paul van Wanrooij heeft, samen met zijn vrouw Marjolijn, de zaak overgenomen. Het stel exploiteert al sinds jaren Parc Breda en gaat in maart dit jaar hun tweede zaak openen. Op dit moment wordt het pand compleet gestript, waarna er een modern Catalaans georiënteerd restaurant met open keuken zal verschijnen. Paul en Marjolijn nodigden ons uit om alvast een kijkje te nemen en de plannen toe te lichten. 

De inspiratie voor het restaurant heeft het stel opgedaan in Lleida, een Spaans dorpje in Catalunya. Ze hebben hier zelf hun chef kok gevonden, die binnenkort naar Breda zal verhuizen. "We willen de pure Spaanse en met name de Catalaanse keuken naar Breda brengen" legt Paul uit. Veel producten zullen ook direct uit Spanje worden geïmporteerd, omdat ze hier simpelweg niet te verkrijgen zijn. Gaudim gaat echter niet alleen tapas serveren, er komen namelijk ook een aantal mooie hoofdgerechten op de kaart te staan. Van alles tussen "berg en zee" zoals de Catalanen het zelf zeggen. 

Restaurant Gaudim wordt een plek waar je straks uitgebreid kunt dineren, maar ook gezellig kunt borrelen. Voor een lekker hapje en een drankje kun je hier dus ook terecht. Daarnaast ligt het restaurant op steenworp afstand van Holland Casino, het Chassé Theater en Pathé. De combinatie van vooraf een hapje eten of achteraf een borreltje is dus snel gemaakt. 

Gaudim krijgt 88 couverts en een mooi terras met uitzicht op Holland Casino en het Chassé Park. Het interieur wordt warm en stoer, waarbij veel gebruik wordt gemaakt van hout en staal. Wie de oude Kloostertaveerne nog kent zal deze hoogstwaarschijnlijk niet meer terug herkennen. Onderstaande beelden laten voor en na zien!

Tags: opening,