Opening restaurant & bar Oase Breda

Niet "Bron" maar "Oase Breda" zal op 13 december haar deuren openen aan de Nieuwe Ginnekenstraat 3. Op dit moment wordt er nog volop verbouwd, maar eigenaren David en Rupika nodigden ons alvast uit om een kijkje te nemen en het concept toe te lichten. Reserveer hier als een van de eersten een tafeltje!


Concept
In het voormalige pand van de Sinjoor wordt nu een ware "stadsoase" gebouwd; een plek waar je kunt ontsnappen aan de dagelijkse rush en waar je op elk moment van de dag terecht kunt voor koffie, lunch, diner of een gezellige borrel. Oase zal dan ook zeven dagen per week geopend zijn van 11:00 tot 00:00 uur en in het weekend tot 02:00 uur. Ieder weekend draait er een DJ, waarbij de muziek niet zal overheersen. Verder kun je tot laat gerechten van de borrelkaart bestellen en genieten van goede cocktails, gemaakt door een van Europa's beste bartenders.


Interieur en sfeer
De plannen voor het interieur mogen we nog niet laten zien, maar we kunnen wel alvast een tipje van de sluier lichten. Allereerst wordt de zaak ingedeeld in twee delen; voorin de bar met DJ booth en achterin het restaurantgedeelte. De zaak krijgt een stoere, hippe en warme uitstraling. De bar zal iets stoerder en industriëler zijn ten opzichte van het restaurant dat een meer huiselijke en warme uitstraling krijgt. Materialen die veel gebruikt gaan worden zijn hout, staal, messing, beton en fluweel. Een aantal eye-catchers worden de 7 meter lange bank met 30 losse kussens, een grote muurschildering en de grote lichtkoepels met uitzicht op de sterren en een oase van groen. Het project wordt geleidt door By Meyer Interieurbouw en is ontworpen door Hugo Interieurvormgeving.


Doelgroep
“We misten iets in Breda. Voor mensen onder de 25 jaar is er veel aanbod, maar tussen 25-50 nog niet", aldus David en Rupika. Oase gaat zich daarom richten op de (young) professionals van 25 jaar en ouder. Deze doelgroep staat vol in het leven en is druk met hun carrière, kinderen en sociale contacten onderhouden. Ze hechten waarde aan een bewuste en gezonde leefstijl, zowel fysiek als mentaal. 


Wat staat er op het menu
De kaart van Oase zal internationaal georiënteerd zijn, met focus op vers, duurzaam en gezond. Elke twee weken komt er een nieuw 3-gangen menu op de kaart te staan, met keuze uit vis, vlees of vega/vegan. Dit menu kun je uitbreiden tot een 5-gangen diner. "We gaan back-to-basic. Een goed stuk vlees, verse vis van de visafslag en verrassende vegetarische en veganistische gerechten. Verwacht pure gerechten met goede ingrediënten en zonder poespas", licht Rupika toe. Er zal ook veel met lokale ondernemers worden samengewerkt; een Oase brood i.s.m. een Bakker uit Breda, ijs van Frezzo, kazen van de Zuivel Driehoek uit Oosterhout en ga zo maar door. Naast het restaurantmenu komt er ook een uitgebreide borrelkaart, waarvan je tot sluit kunt bestellen. 


Over de eigenaren
David en Rupika zijn broer en zus. David is een bekende horecaondernemer uit het centrum van Breda, waar hij al jaren het populaire feestcafé Janssen runt. Rupika is altijd docent consumptieve technieken geweest op het Cingelcollege, waar ze horecastudenten heeft opgeleid. Hun ervaringen brengen ze nu samen bij Oase. "We willen ons ook echt onderscheiden met professioneel en vooral gastvrij personeel", vertelt Rupika.

Design door Detlet

Meer over Oase
Vóór de opening zullen we je als eerste een kijkje geven in deze nieuwe hotspot. Je kunt Oase ook volgen via www.oasebreda.nl, Instagram en Facebook

Tags: oase, opening, Van Coothplein