Plateau Cru: borrelplanken met bijzondere kazen en goede vleeswaren

Keuken, bediening, koude kant, warme kant, glazen halen, achter de bar... Levi is bekend met alle aspecten van de horeca. Maar een echte fysieke zaak was het enige wat nog miste. Totdat hij van de Foodhall hoorde.

Borrelplanken, belegde broodjes en pintxos

Als ondernemer is hij al wel bezig geweest met het maken van bierkroketten, dus helemaal vreemd is het ondernemerschap niet voor hem. Toen hij dagelijks voorbij de Foodhall liep en zag dat ze aan het verbouwen waren, is hij meteen gaan kijken naar de mogelijkheden. 


Helaas waren veel plaatsen al bezet en was de plaats waar hij nu met trots staat een van de weinige die nog vrij was. Biefstukpuntjes, chorizo in de rode wijn, lekkere tapas. Levi zag het helemaal zitten en wilde graag de Mediterraanse kant op, maar op de plaats waar hij nu staat mag er niks verwarmd worden. De reden hiervoor is dat het een monumentaal pand is, wat de mogelijkheden wat dat betreft beperkte voor hem. 

Kwaliteit, service en beleving

Al snel bedacht hij een nieuw plan en zag hij het wel zitten om zich te richten op borrelplanken en alles wat daarbij komt kijken. Van bijzondere kazen, echt goede vleeswaren (waaronder pata negra) en belegde broodjes tot pintxos en binnenkort zelfs een samenwerking met een pizzeria. Zijn producten zijn afkomstig van ontzettend goede leveranciers en soms zelfs een beetje bijzonder. Zo haalt hij zijn kazen bij een specifieke kaasboer waarvan de kazen bijna nergens te koop zijn. De pata negra die hij aanbiedt is pata negra bolota: totaal vrije uitloop. De varkens hebben minimaal 1 hectare grond, gezond gras en verse eikels om te eten. Hierdoor is het vlees heel duur, maar wel erg mooi en super goed van smaak. En wij kunnen het weten, Levi liet ons namelijk genoeg lekkers proeven.

De belangrijkste dingen volgens deze ondernemer? Kwaliteit en service. Levi brengt zijn planken dan ook graag aan tafel om er een stukje uitleg bij te geven. Deze beleving zou je zeker moeten ervaren!