Op 3 maart gaan de terrassen open

Op 3 maart gaan de terrassen weer open, althans als het ligt aan de Bredase horecaondernemer Dirk van de Voort. Hij plaatste onderstaande oproep met een evenement op Facebook

Beste allemaal, ik doe een oproep aan iedereen in Nederland om het initiatief te steunen dat de horeca op 3 maart zijn terras weer open kan stellen.


Vorig jaar is al uit een onderzoek uit Hong Kong gebleken dat het virus zich niet of nauwelijks verspreid in de buitenlucht. Ook is gebleken dat de zon met vitamine D onze weerstand verbetert. Dat zijn algemene feiten. Daarnaast hebben we ook in de praktijk vorig jaar kunnen ondervinden dat het aantal besmettingen niet omhoog ging toen we met zijn alle afgelopen zomer op het terras zaten op 1,5 meter en we met 2000 man op de dam stonden te demonsteren wat niet op 1,5 meter was. Geen enkele stijging was hierin te zien.

Ook vandaag zag je volle parken en mensen snakken naar sociale contacten, de zon en een frisse gezonde lucht. Het is dus voor je gezondheid beter buiten dan binnen. Vooral als er thuis of in je werkomgeving geen goede ventilatie aanwezig is. En wat is nu beter dan dat we de economie weer een beetje op gang kunnen helpen door te starten met het openen van alle terrassen. Uiteraard weten we dat we niet alles open kunnen gooien. Elke branche schreeuwt moord en brand dat zij wel op een veilige manier open kunnen gaan. Iedereen zoekt naar oplossingen alleen de oplossingen komen schijnbaar niet aan in Den Haag of er wordt niets mee gedaan.


Als we overvolle parken hebben kunnen we de mensen beter met een goed veilig corona beleid op een terras laten zitten. Daarnaast kunnen we zo het publiek spreiden zodat niet iedereen hutje mutje op elkaar zit. Dat is ook voor de overheid en de gemeente beter te handhaven. Zo is er weer langzaam uitzicht voor de meeste horeca ondernemers. '



Niet voor iedereen zal het een vetpot zijn, maar is het alleen al goud waard dat je weer een praatje kan maken met je gasten, dat je werknemers weer kunnen werken, iets mogen doen. Gasten gelukkig kunnen maken. Een feestcafé heeft misschien maar 4 tafeltjes voor de deur, maar daar kan een horecaondernemer al zielsgelukkig van worden. Laten we mensen uit deze depressie halen, laten we weer een praatje kunnen maken met elkaar. Zo gaan we ons weer beter voelen en voelen we daardoor ons een stuk gelukkiger.


Ik doe een oproep aan alle mensen in Nederland om je op aanwezig te zetten voor het evenement: TERRAS WEER OPEN OP 3 MAART. '