Foodblog: lunchen bij SLOO
Deze week ging onze foodie Floor Naalden (rechts op de foto) lunchen met haar vriendinBoike bij SLOO, een verborgen pareltje aan het van Coothplein. "Als echte Bredase zou je denken dat je alle leuke plekjes voor een lekker sapje, een gezonde lunch of een kopje koffie inmiddels wel hebt ontdekt. Maar niets is minder waar. Recent kwam ik terecht bij Sloo, een lunchbar op het van Coothplein."
De kaart is klein maar eerlijk en gezond, alles is vers en biologisch, daar worden we blij van natuurlijk! Ondanks dat de kaart klein is, is er meer dan genoeg variatie, yoghurt met muesli en vers fruit, diverse broodjes, wraps of heerlijke home-made appeltaart. Kortom je kunt hier op ieder moment van de dag terecht voor iets lekkers en niet geheel onbelangrijk; super vriendelijk personeel, een warm welkom, een gezellig praatje en goede service, iets wat erg zeldzaam is vind ik persoonlijk. Vandaag heb ik geluncht met mijn vriendin Boike.
Juice
Het concept is zo opgezet dat je een eigen pretpakketje kan samenstellen. Kortom je kiest zelf alle ingrediënten voor jouw perfecte sapje. We kregen direct advies over lekkere combinaties voor een vers en gezond sapje. Naast fruit hebben ze ook leuke extra elementjes als munt, gember en wheatgrass. Ik koos voor Sinaasappel-wortel-gember (€3,75) en Boike voor een classic verse Jus d orange (€3). Heerlijk in het zonnetje bestelde we onze lunch. Tip: bijna alles op de kaart is er ook to-go.
Tramezzini Vitello tonnato
Het broodje met fricandeau, tonijn mayonaise, kappertjes en rucola werd geserveerd met een wasabi dip. Het brood werd op een leuke manier gepresenteerd op een supergaaf ouderwets servies. LOVE IT. Op de foto lijkt de lunch misschien minder fancy omdat het ‘gewone’ boterhammen zijn’ maar het brood was heerlijk vers en perfect passend bij de Vitello tonnato.
Trammezzini Tonijn
Tonijn is voor de lunch vaak een van mijn favorieten, dit keer met een heerlijke oosterse smaak door de combinatie van limoenmayo, koriander, sla en komkommer en wederom de wasabidip. Als mega fan van de oosterse keuken was ik dus enorm happy met deze lunch. Mijn brood was net is anders gesneden en gepresenteerd dan bij Boike, aandacht voor detail en originaliteit.
Macchiato
Ik zal eerlijk zijn, ik ben kritisch als het op koffie aankomt. Ik maak regelmatig mee dat een latte of een macchiato lauw is doordat de melk niet voldoende verwarmd wordt of dat je bijna geen koffie meer proeft door de hoeveelheid melk. Maar eerlijk is eerlijk dit was een heerlijke Macchiato voor maar 2 euro; perfecte laagjes, lekker warm en geserveerd met 2 home-made koekjes.
Conclusie en de rekening
SLOO is een aanrader! Vers, biologisch, lekker, aardig personeel, centraal gelegen en goedkoop! De Vitello tonnato en de tonijnsalade kosten beide 5 euro, plus 4 drankjes kostte ons dat 21,75 euro in totaal. Ik vind dit een enorm goede deal! Alle producten zijn vers en biologisch. De SLOO lunchbar heeft een gezellig en kleurijk interieur; vintage look. Het personeel was heel vriendelijk en behulpzaam EN heel belangrijk de koffie was lekker warm! Let wel op, SLOO is alleen open op woe-don-vrij-za en je kan alleen contant betalen (er is wel een pinautomaat om de hoek hoor).
SLOO lunchbar
Van Coothplein 6
Breda
076-5202224
www.sloo-lunchbar.nl
www.facebook.com/sloolunchbar
Geopend op woe-don-vrij-zat van 09.00 – 17.00 uur
Foodie Floor Naalden/ FLOW
Hoi! Mijn naam is Floor Naalden, eigenaresse van Livewith FLOW een Body & mind studio waar ik mijn passie voor Yoga en Pilates iedere week weer mag uitoefenen en mensen mag blij maken met een stukje kracht, lenigheid en balans zowel letterlijk als figuurlijk. Naast body en mind ben ik een groot liefhebber van goed, gezond en lekker eten. Geregeld sta ik in de keuken en deel ik deze passie voor lekker eten en goede recepten op mijn website www.livewithflow.nl en Facebookpagina www.facebook.com/livewithflow. Maar genieten van andermans kunsten is natuurlijk ook geen straf, vandaar dat ik als foodblogger ook graag mijn review geef over mijn culinaire belevenissen in Breda. Love FLOW
Ohja, een proefles bij studio Livewith FLOW is gratis! Kom je snel een keertje langs?
Over de foodblogs van Stappen & Shoppen
In onze foodblogs worden regelmatig lekkere gerechten, zowel lunch als diner, van de horeca in en om Breda uitgelicht. De blogs worden geschreven door enthousiaste "foodies” die graag hun ervaringen met jullie delen. Wil je zelf ook foodblogger worden? Stuur dan een mailtje naar info@stappen-shoppen.nl met een stukje over jezelf en motivatie waarom jij een nieuwe member van de „foodie club” moet worden.