Sushi-time bij Upstairs
Upstairs, we zijn er allemaal wel eens aan voorbijgelopen tijdens het winkelen, maar wie is er al eens boven geweest? Zelf kwamen we er deze maand achter dat er sinds drie maanden een nieuw sushi restaurant in is gevestigd. We besloten daarom deze week een kijkje te nemen en uiteraard te proeven.
Over Upstairs
Upstairs is gevestigd op de eerste etage van het hoekpand aan de Karnemelkstraat, bij de oversteek van de twee hoofwinkelstraten (bij Mc Donalds). Het was altijd een brasserie waar je 's ochtends terecht kon voor koffie met gebak en 's middags voor een lunch. De huidige eigenaren hebben ze zaak circa twee jaar geleden overgenomen, maar dus pas drie maanden geleden ook het sushi concept geïntroduceerd. Wat ons meteen opviel was de prijs: onbeperkt sushi & grill voor maar €15,50 (lunch) en 19,80 (diner). In het weekend en op feestdagen is het €22, kortom een stuk goedkoper dan concurrenten zoals Ume en Sumo. Daarnaast kun je voor maar €5 euro extra ook onbeperkt sashimi eten. Je zou bijna verwachten dat de kwaliteit dan ook minder moet zijn. Onze foodie Jordy stelde daarom de proef op de som en ging er lunchen.
Bij binnenkomst viel me direct op hoe groot de ruimte eigenlijk is. Ook is het uitzicht erg leuk, je kijkt op de Karrestraat. We werden vriendelijk verwelkomd en mochten een zelf een plekje uitzoeken, uiteraard kozen we voor een plek bij het raam. De keuze aan gerechten is groot, we besloten daarom ons te laten verrassen en bestelden de "specialiteiten" van de zaak.
Presentatie
Toen de eerste gerechten werden geserveerd begonnen we meteen te glimlachen, dit ziet er goed uit! De sushi lag op mooie houten plankjes, waarop ook komkommerplakje met viskuit lagen. Tijdens een praatje met de serveerster kwamen we erachter dat Upstairs een chefkok in dienst heeft die uit een a la carte restaurant komt. Dat is zeker te zien aan de presentatie.
Smaakbeleving
Zoals je op de foto's kunt zien hebben we veel verschillende gerechten geproefd. Alles smaakte goed en enkele gerechten sprongen er echt boven uit. We begonnen met de Unagi Maki (paling rol) en de Ebi Tempura Maki (korkante garnalen rol). Twee bekende combinaties en een goede binnenkomer. Persoonlijk vond ik de paling rol het lekkerste, hier zat ook een eigengemaakt sausje dat er perfect bij paste. Bij de tweede ronde kregen we de cheese salmon (een rolletje rijst met zalm en gesmolten kaas) en de Tuna Taki (licht gegrilde tonijn met peperrand. Van dit laatste gerecht loopt het water me nog steeds in de mond! De tonijn smolt bijna op je tong en het peperrandje gaf het net dat beetje extra smaak, heerlijk!
Na twee rondes vis volgden een aantal vlees gerechten; Butaniku Furai (gefrituurde varkenshaas), Tori Yaki (gebakken kipfilet met sesampitjes) en de Usauyaki (biefstukrolletje met uit). De kipblokjes waren super mals en het zoete sausje ging goed samen met de sesampitjes. De biefstukrolletje waren ook favoriet aan onze tafel, lekker mals en goed op smaak met een eigengemaakt sausje. We sloten de lunch af met een gebakken banaantje, lekker!.
Conslusie
Ik had geen idee wat we konden verwachten bij Upstairs en deze lunch was een enorme verrassing in positieve zin. Zowel de presentatie als de smaak waren super, echt voor herhaling vatbaar! Voor de prijzen die zij hanteren kun je nergens anders sushi eten in Breda en de kwaliteit is top. Ik zou iedereen daarom aan willen raden om hier eens te gaan eten; lekker, voordelig en een mooi uitzicht.
* De prijzen zijn een tijdelijke openingsactie. De reguliere prijzen zijn €16,80 (lunch), €22,80 diner (di. t/m vr.) en €25,80 (vr. t/m zo. en feestdagen).
Upstairs
Karnemelkstraat 1
4811KJ Breda
076-5143452
www.upstairsbreda.nl
Foodie Jordy
Met een Indische moeder is het geen verrassing dat Jordy's leven van jongs af aan draait om lekker eten. Na jaren lang mee gekeken te hebben bij moeders in de keuken is hij ondertussen zelf ook een enthousiaste hobby kok. Met Jamie Oliver als voorbeeld maakt hij zelf graag smaakvolle, gezonde maaltijden. Naast de vele culinaire ervaringen thuis geniet hij met regelmaat van de kookkunsten van de echte chefkoks. Tot nu toe zijn zijn culinaire hoogtepunten de Ribeye steak van Morton's Steakhouse in San Francisco en een 10-gangendiner bij de Kromme Watergang in Zeeland. Benieuwd wat hij zelf maakt? Op zijn instagram @jordyphoto en website post hij regelmatig foto's van zijn gerechten.
Over de foodblogs van Stappen & Shoppen
In onze foodblogs worden regelmatig lekkere gerechten, zowel lunch als diner, van de horeca in en om Breda uitgelicht. De blogs worden geschreven door enthousiaste "foodies” die graag hun ervaringen met jullie delen. Wil je zelf ook foodblogger worden? Stuur dan een mailtje naar info@stappen-shoppen.nl met een stukje over jezelf en motivatie waarom jij een nieuwe member van de „foodie club” moet worden.
Andere foodblogs
- Lunchen bij het Packhuys
- Lunchen bij SLOO
- Dineren bij Il Padrino
- Lunchen bij Hemels
- Dineren bij Il Bandito
- Lunchen bij Don Qui-John