Bierblog: Rivierkreeftjes met Beyerd 4 Granen Saison

Biercuisine.nl is een platform waar foodpairing met bier centraal staat. Speciaal voor Stappen & Shoppen ontwikkelen ze regelmatig nieuwe bier-spijs combinaties, die je ook eenvoudig thuis kunt maken. 

BREDA BIERSTAD. HET PLATFORM VOOR ALLE BIERLIEFHEBBERS UIT DE REGIO

Ingrediënten voor vier personen:
400 gram rivierkreeftjes, gekookt en gepeld
1 kleine ui
1 bleekselderij stengel
1 halve groene paprika
1 halve rode paprika
2 theelepels cajunkruiden
3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
1 eetlepel fijn gehakte bieslook of bladpeterselie
peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:
Ui schillen en in blokjes of stukjes snijden. Draadjes van de bleekselderij verwijderen en in blokjes of stukjes snijden. Zaadlijst en zaadjes uit de groene en rode paprika snijden en in blokjes of dunne reepjes snijden. De olie in een wok of koekenpan verwarmen en de groenten roerbakken. Na het roerbakken de cajunkruiden en de gekookte rivierkreeftjes erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. Met fijn gehakte bieslook of bladpeterselie garneren. Een goed gekoeld glas Beyerd 4 Granen Saison erbij serveren. Dit fruitige, verfrissende bier van 6 vol% met een aangename licht bittere en droge afdronk, komt goed tot z’n recht bij de zachte smaak van de rivierkreeftjes in combinatie met de groenten en cajunkruiden.

Han Hidalgo
www.biercuisine.nl