Bierblog: Tagliatelle met Kastanjechampignons en Chaams Tarwebier
Tagliatelle met kastanjechampignons, courgette, doperwten en Chaams Tarwebier
BREDA BIERSTAD. HET PLATFORM VOOR ALLE BIERLIEFHEBBERS UIT DE REGIO
Ingrediënten voor vier personen:
150 gram kastanjechampignons
100 gram kleine doperwten (vers of diepvries)
2 sjalotjes
1 kleine courgette
1,5 dl gevogelte- of groentenbouillon
3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
175 gram tagliatelle
Parmezaanse kaas, geraspt
peper uit de molen en zout naar smaak
Bereidingswijze:
De doperwten uit de diepvries laten ontdooien en vervolgens beetgaar koken. De sjalotjes schillen en in plakjes of stukjes snijden. De harde onderkant van de kastanjechampignons afsnijden en in plakjes of stukjes snijden. Zoveel mogelijk het wit van de courgette verwijderen en in kleine blokjes snijden. De olie in een wok verhitten en de stukjes sjalot, kastanjechampignons en blokjes courgette roerbakken. Vervolgens de doperwten en de bouillon toevoegen en nog kort verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout. De tagliatelle in ruim water met een snufje zout beetgaar koken. Afgieten, in een vergiet laten uitlekken, in een schaal warm houden en wat olijfolie erdoor roeren. De groenten door de warme tagliatelle roeren. Met Parmezaanse kaas bestrooien. Een goed gekoeld glas Chaams Tarwebier van 5,5 vol% bij dit gerecht serveren. Dit verfrissende en fruitige bier combineert goed met de zachte smaken van de groenten en de licht zoutige smaak van de kaas.
Han Hidalgo
www.biercuisine.nl