Foodblog: 3-gangen diner Bij Cico

Bij CiCo is het studentenrestaurant van Cingel College Breda. Je kunt hier van maandag tot en met vrijdag lunchen en op reservering ook dineren. Het restaurant is anderhalf jaar geleden compleet verbouwd en heeft een moderne en hippe uitstraling gekregen. Onze foodies werden uitgenodigd voor een 3-gangen diner. 

WIN EEN DINER VOOR 2 VIA FACEBOOK & INSTAGRAM!

Het bezoek aan Bij CiCo was voor ons de eerste keer, we wisten zelfs niet dat je hier als buitenstaander kunt gaan eten. Bij CiCo is gevestigd aan de Markendaalseweg 35, middenin het centrum van Breda dus! Bij binnenkomst werden we direct aangenaam verrast door het interieur. Het restaurant heeft een hippe inrichting, waardoor je helemaal niet het gevoel hebt dat je in een school zit. 

Bij CiCo heeft geen uitgebreide menukaart, maar een wisselend menu. We starten met een amuse van gefrituurde uienringen met miso mayonaise. Miso is een gefermenteerde pasta van sojabonen. In het Japans noemt men miso de vijfde smaak, ofwel umami. Dit komt doordat miso niet zoet, zuur, zout of bitter is, maar een eigen nieuwe smaak heeft. Hierbij drinken we een heerlijke prosecco van Moscato.

Het voorgerecht is een groentetuintje met een crème van knolselderij, bloemen, ingelegde prei, gegrilde courgette, basilicum mayo en eetbare aarde. Het gerecht is prachtig opgemaakt en mooi op smaak. Het is een verfijnde combinatie van aardse tonen en lichte zuurtinten, afgewisseld met verschillende texturen. 

Als hoofdgerecht kiezen we twee verschillende gerechten: de gegrilde runderbavette en gebakken roodbaars. De gebakken roodbaars wordt geserveerd met twee bereidingen van pompoen, gekonfijte Ratte aardappel en bloemkool. Ook dit gerecht is wederom prachtig opgemaakt, waarbij de smaak zeker niet onder doet. De vis is goed gegaard en heeft een stevige structuur. Het gerecht heeft een mooie balans van volle en romige smaken en frisse zuren. We drinken hierbij een Chardonnay van Bonsai uit 2017. 

De runderbavette is goed op smaak en mooi rosé gebakken. Hierbij worden tevens de twee bereidingen van pompoen, gekonfijte Ratte aardappel, bloemkool met hazelnoot en antiboise geserveerd. De Carbernet Sauvignon van Bonsai gaat mooi samen met de runderbavette. 

Het nagerecht is gebakken en gemarineerde ananas en mango (koud geserveerd) met mango sorbetijs, kokos sabayon en atsina cress. Het ijs is zelfgemaakt en buitengewoon romig en zacht van smaak, een ware smaakexplosie. De pure chocolade geeft een lekker bittertje aan het gerecht en de atsina cress zorgt voor een mooi krokantje. 

We sluiten het diner af met een lekker kopje koffie en thee, waarna we ook een kijkje in de keuken besluiten te nemen. Vanuit het restaurant kun je overigens de keuken in kijken. 

Het diner bij Bij CiCo is wat ons betreft absoluut een aanrader. Je zit in een leuke ambiance en krijgt verrassende en met zorg bereide gerechten. Deze studenten verdienen volgens ons een dikke 10!