Foodblog: Vier de zomer bij Vierhoog Zevenbergen

Sinds 1 juni is het nieuwe terras bij Vierhoog Zevenbergen klaar. Ze hebben er een fantastische plek van gemaakt en wij zijn gaan kijken en proeven. Bij binnenkomst worden meten al verrast door de rijke inrichting van de entree, de bar en de eetgelegenheid zelf. Op de achtergrond klinkt het gezellige gerommel van de bowlingballen terwijl we aan de bar vriendelijk te woord worden gestaan en naar ons plekje op het terras gebracht worden.

 

Buiten klinken al gezellige klanken van de live band “Trio Jong Belegen” die muziek zal spelen, om met ons de zomer te vieren. We komen langs een heel gezellig, overdekte zithoek met een glazen haard. Uitermate geschikt om na het eten nog even met je gezelschap na te praten, onder het genot van één van de smakelijke gin-tonics die ze schenken.

 

En over de reputatie van de gin-tonics valt niet te twisten, we bestelden een ‘Bloom Jasmine & Rose Gin’ en een ‘Limonsecco’. De gin-tonic is prachtig roze van kleur, met verse frambozen erin. Het andere glas is zomers geel, door de limoncello met twee vrolijke muntblaadjes erin. Een goede start van deze bruisende avond!

 

Om de eerste honger te stillen krijgen we een teiltje met vers bruin en wit brood met kruidenboter. Daar smullen we van, terwijl we de menukaart bekijken. Vierhoog heeft een nieuwe brasseriekaart, waar alle hoofdgerechten 15 kosten. Hierdoor is het voor iedereen heel toegankelijk om gezellig een avondje te komen eten, bowlen, drinken en gezellig samenzijn met vrienden.

Sinds 1 juni is er een ook een nieuwe kok, Bas, welke vanavond ons zal voorzien van een 3 gangen diner. 

 

We kiezen ervoor om bij ieder gerecht ook de wijnsuggesties te nemen. Ons voorgerecht wordt geserveerd, gewokte scampi’s met asperges op een bedje van linguine pasta. Een heerlijk, zacht en romig gerecht wat vergezeld wordt door een fris glas Nebla Verdejo. 

 

Hierna volgt een goed gevuld bord met côte du boeuf. Deze is in zijn geheel gegaard en getopt met bospaddenstoelenjus, aardappelgratin en gestoofde seizoensgroenten. Het vlees is mals en het korstje van de gratin is krokant. Een mooie combinatie en het glas Tempranillo maakt het geheel af. Een volle rode wijn, met zondoorstoofd rood fruit. 

We laten het allemaal goed smaken, terwijl het muzikale Trio Jong Belegen allerlei bekende nummers speelt. Nummers van toen en nu, wat het wederom voor ieder publiek toegankelijk maakt.

 

We sluiten af met een knaller, een fantastisch toetje met een glas prosecco. Ze noemen het ‘een aardbeien verrassing van de chef’. En verrassend is het zeker! Roomijs, een aardbeientrifle en een loempia gevuld met aardbeien. Een aangename verrassing, het filodeeg geeft het een kleine hartige smaak zoals pannenkoeken dat ook doen met warm fruit. 

 

Het is zonde dat aan deze zwoele avond een einde komt, want we hebben heerlijk genoten op het prachtige terras van Vierhoog. Absoluut een aanrader voor jullie om snel eens een bezoekje te brengen!

Ben jij, net als wij ook zo dol op heerlijk eten en drinken en kun je ook nog eens leuk schrijven? Lijkt het jou leuk om wat bij te leren over fotografie? Kortom: lijkt het jou ook leuk om te bloggen? Neem dan contact met ons op via floor@stappen-shoppen.nl en vraag naar de mogelijkheden!