Foodblog: Smaakvolle gerechten en uitstekende service bij Red Apple

Een restaurant waar je goed kan eten voor een betaalbare prijs, zonder het gevoel te hebben je te moeten haasten, dat is Red Apple. Gezellig tafelen en genieten van elkaars gezelschap, het eten en de uitstekende service. Echtpaar Puhui Jin en Long Quan zijn eigenaren van dit sfeervolle restaurant aan het bruisende Van Coothplein en nodigden ons uit om wat gerechten van de zeer uitgebreide menukaart te komen proeven. Daar hebben wij natuurlijk geen "nee" tegen gezegd!

Bij binnenkomst worden we gastvrij ontvangen. Onze jassen worden aangenomen en Puhui begeleidt ons naar een tafel aan het raam. We nemen plaats op de de heerlijke banken en bekijken de wijnkaart.

Ons oog valt op de een Carmenère. Carmenère komt oorspronkelijk uit Bordeaux, maar deze variant is geïmporteerd vanuit Chili. Dit maakt ons erg nieuwsgierig. Deze rode wijn is zijdezachte met aroma's van viooltjes en donkere bessen gemengd met toetsen van peper en mokka! 25% van de wijn heeft drie maanden verblijf op Amerikaanse eiken vaten gehad. Een heerlijke, krachtige wijn die perfect matcht met rood vlees, pasta's en Aziatische of gekruide gerechten.

Bij Red Apple geniet je voor een vast bedrag per persoon onbeperkt van culinaire gerechtjes en tafel je zo lang als je wilt. De porties zijn relatief  zodat je veel verschillende gerechten kunt proeven gedurende de avond. Wij trappen af met geflambeerde geitenkaas. De geitenkaas ligt op een bedje van verse sla en is besprenkeld met fijngehakte stukjes hazelnoot. De dressing van rode biet zorgt voor subtiele, aardse smaken en het krokante suikerlaagje op de geitenkaas brengt het geheel perfect in balans. 

Naast de geitenkaas bestellen we de zalmtartaar met komkommer. De komkommerlinten zijn ingelegd in gin-tonic waardoor deze heerlijk zoet-zuur zijn. De zalm is duidelijk vers en het gerecht is een lust voor het oog.

Ook de eendenborst kunnen we niet aan ons voorbij laten gaan. Deze is gerookt en wordt geserveerd met een bessenchutney en walnoot. De eendenborst is mals en dankzij het kleine vetrandje ook sappig. De walnoot en verse sla zorgen voor een fijne bite binnen dit gerecht en de chutney is zoet en stroperig. Een heerlijke combinatie.

Na de koude gerechten zijn we benieuwd naar de soep van de chef. We laten ons vertellen dat het hierbij vandaag gaat om een romige bloemkoolsoep met Parmezaan. Dat klinkt ons als muziek in de oren. De soep smaakt net zo lekker als hij ruikt en is vol van smaak. Omdat het hierbij om een gebonden soep gaat, vult hij ook nog eens erg goed.

Ook de kreeftensoep laten we niet aan ons voorbij gaan. De kreeftensoep van Red Apple is bij velen geliefd, dus de verwachtingen liggen hoog. Na de eerste hap kunnen we niet anders dan begrijpen waarom dit een van de meest geserveerde gerechten van Red Apple is. De soep is perfect op smaak en rijkelijk gevuld met verse rivierkreeftjes en room. Dit smaakt hemels!

Terwijl we nagenieten van de heerlijke soepjes en wat bijkletsen, zien we hoe achter de bar een Aperol Spritz wordt gemaakt. Ik denk dat wij niet die enigen zijn, die het niet kunnen laten er een te bestellen bij het zien van dit kleurrijke en verfrissende drankje. Zou dit de definitie van "bitterzoet" zijn? 

Hierna volgt een mooi gerecht met Linguine en gamna's. Het geheel is besprenkeld met Parmezaanflakes en heerlijk op smaak. Peper en zout zijn overbodig, dat bewijst wel weer hoe de kennis en de kundigheid van het keukenpersoneel is.

Het andere warme gerecht wat we geserveerd krijgen, zijn zacht-gegaarde coquilles met een mousse van aardappel. Het is een romig en zacht geheel, maar dankzij de knapperige zeekraal en de gehakte nootjes on top, heeft het gerecht toch een fijne bite. Heerlijk!

Na al deze heerlijkheden is het tijd voor de desserts! Een van de desserts waar we mee afsluiten is de Tiramisu Parfait. Deze is gevuld met krokante bitterkoekjes en karamel. Hoe maak je een mens blij? Nou hiermee! naast de romige parfait wordt een cannelle van verse slagroom geserveerd en daarbij wat verse frambozen. Dit dessert is een absolute aanrader.

Naast de Tiramisu Parfait laten we ons verwennen door een echte, Italiaanse Panna Cotta. De structuur is perfect en de frisse rode bessen en frambozen wegen goed af tegen de volle, romige Panna Cotta en slagroom. En die calorieën... ach, die nemen we maar voor lief!

We hebben vanavond genoten van alles wat Red Apple te bieden heeft. heerlijke dranken, mooie en smaakvolle gerechten en de zeer gastvrije service. Voor ons genoeg redenen om snel weer terug te komen en de rest van de menukaart te proeven. Puhui Jin, Long Quan en de rest van het team: bedankt!