Foodblog: Biefstuk & Stoofvlees bij Bontekoe

Afgelopen week berichtte wij over de opening van een nieuw restaurant met een nieuw concept in het Ginneken. Restaurant Bontekoe opende zijn deuren en wij werden bij de kennismaking gevraagd om op zondag aan te schuiven. Met de belofte van het restaurant dat zij de beste producten serveren gecombineerd met mooie wijnen en friet van Frituur Christ waren wij natuurlijk erg benieuwd!

Wij schoven aan op de zondagavond, wij namen een tafeltje binnen het restaurant want het terras is een erg populaire plek en op deze zonnige zondagmiddag in het Ginneken waren die tafels snel vergeven. De gastheer wees ons naar een mooie tafel en als snel werd het eerste drankje geserveerd door de ober.

Breda City App Bontekoe foodblog eten stappen Ginneken

De mooie lichte restaurantruimte ziet er piekfijn uit en ademt een leuke sfeer uit. Het personeel, de gastheer en de eigenaar zijn allemaal piekfijn uitgedost en zien er erg netjes uit.

Eigenaar Karel legt voor ons het concept nog een keer duidelijk uit, je kan kiezen tussen drie soorten menu’s, het biefstukmenu, het sliptongmenu en voor de vegetariërs het risottomenu. 

Omdat het zondag was werd daar de keuze van Belgisch Stoofvlees aan toegevoegd wat je ook als los gerecht kan bestellen.

Mijn tafelgenote koos het menu met de biefstuk van ossenhaas met een rode wijnsaus, ik koos het Belgische Stoofvlees tevens van Ossenhaas, beiden geserveerd met de frietjes van Christ. Bij beiden menu’s krijg je vooraf een amuse en een boerensalade. 

Breda City App Bontekoe foodblog eten stappen Ginneken

De amuse was een romige broccoli soep in een amuse glaasje, een prima portie om de eerste trek mee te stillen en vol van smaak! De boerensalade is een simpele maar lekkere frisse salade met een gekookt eitje, knapperige spekreepjes, tomaat, komkommer, rode ui en een friszoete dressing.  Ondertussen worden wij geadviseerd over welke wijn het beste met onze hoofdgerechten gaat, uiteraard volgen wij het advies. 

Onze hoofdgerechten werden gelijktijdig geserveerd, beiden gerechten zagen er mooi bourgondisch uit. De ossenhaas was ontzettend mals, had een mooie structuur en had een hele mooie natuurlijke smaak. De rode wijn saus was erg lekker op smaak  en complementeerde de tonen uit de biefstuk. Eigenaar Karel maakte zijn belofte waar, zo goed krijg ik de biefstuk uit eigen keuken nooit. Het uitje in de saus maakte het geheel lekker fris. 

Breda City App Bontekoe foodblog eten stappen Ginneken

Het Belgisch stoofvlees is ook zeker een aanrader, mooi gekruide ossenhaas welke lang heeft kunnen sudderen met allerlei groenten. Door het sudderen is het vlees, wat al erg mals was, nog veel zachter geworden. Het recept komt van de Belgische Chefkok van Bontekoe en is met recht een van de lekkerste die ik zelf heb geproefd. 

Breda City App Bontekoe foodblog eten stappen Ginneken

Beiden gerechten komen met de authentieke friet van Christ, deze zijn heerlijk krokant en duidelijk vers bereidt.Bij de friet kregen wij huisgemaakte mayonaise en een specialiteit uit Curaçao, Pika. Deze toevoeging bestaat uit uitjes, pepers, zwarte peper en azijn en is goed pittig! Ons werd aangeraden om dit bij je friet te doen en het smaakte bijzonder goed! Een leuke internationale toevoeging aan het bourgondische geheel.

Voor het dessert konden wij kiezen tussen een Brusselse-of Luikse wafel. Mijn tafelgenoot koos voor de luchtige Brusselse wafel, ik koos voor de ronde, stevige Luikse wafel. Toen wij wilde kiezen tussen de toevoeging van nutellasaus, ijs, slagroom, aardbijen óf poedersuiker vertelde de gastheer ons dat die keuze niet nodig was, je krijgt het allemaal bij de wafels. 

Breda City App Bontekoe foodblog eten stappen Ginneken

Zo kregen wij een zeer goed gevuld bord met twee overheerlijke wafels. De Luikse wafel met grote stukken parelsuiker was voor mij de absolute winnaar, maar dat is een kwestie van smaak.

Wij sloten het diner af met een espresso en kregen daarbij een lekkere frisse en koele Limoncello! De perfecte afsluiter van de avond. 

Breda City App Bontekoe foodblog eten stappen Ginneken

Conclusie:
Het concept van Bontekoe is een mooie toevoeging aan het Bredase scala aan restaurants. Het doel om relatief weinig gerechten te serveren maar daarbij de kwaliteit zeer hoog te houden werkt goed! De service is erg goed, het lijkt alsof het team al heel erg lang met elkaar samenwerkt terwijl zij pas net open zijn. Prijs kwaliteit verhouding is erg goed, zeker als je ziet wat je voor dat bedrag krijgt. Ga ook zeker een keer op zondag langs en probeer het stoofvlees!