Foodblog: genieten van de nieuwe menukaart bij Bruxelles

Afgelopen maand is de nieuwe menukaart bij Bruxelles in gegaan. Nadat de keuken van het grand café na een flink project is samengevoegd met de keuken van de Corenmaet gingen wij natuurlijk maar al te graag langs om de nieuwe gerechten te proeven! 

Bruxelles blond: een echte aanrader

Na een aantal wat grauwere dagen treffen we het deze dag enorm met het weer. We nemen dan ook graag plaats op het ruime terras aan de Havermarkt. Nadat we de bier- en wijnkaart bekeken hebben, maken we onze keuze voor het eerste drankje. Een Bruxelles blond en een chardonnay, beide lekker fris voor bij dit lekkere weer. De Bruxelles blond is voor ons nog onbekend terrein, maar wat een lekker biertje is dat!


We starten met een broodje vooraf. Het knapperige breekbrood wordt geserveerd met kruidenboter, aioli en tomatentapenade. Alle drie goed op smaak en heerlijk in combinatie met het luchtige brood. Binnen no time is het brood op. Goed teken!

Complimenten voor de bediening

We bestellen nog snel nieuwe drankjes voordat het voorgerecht geserveerd wordt. Op aanraden van de vriendelijke bediening kiezen we voor een Witte Trapist van La Trappe en een glas rosé. 

Het eerste voorgerecht is de caprese, bestaande uit burrata, roma tomaat, pesto, olijfolie en balsamicocrème. De burrata is heerlijk smeuïg en zorgt samen met de verse tomaat en sla voor een frisse en erg smaakvolle salade. Complimenten voor de bediening: het frisse zuurtje van de La Trappe is echt super lekker met de burrata. Wij hebben deze combinatie nooit eerder ontdekt, maar een aanrader is het zeker. 

Daarnaast krijgen we de couscous salade met parelcouscous, gemarineerde rode biet en feta. Echt een feestje op het bord! De combinatie van de smaakvolle biet en het frisse van de tomaat doet het erg goed. Daarnaast is de parelcouscous precies op de juiste manier bereid en dat proef je. 


Na de voorgerechten zijn we ook erg benieuwd geworden naar de hoofdgerechten. Gelukkig hoeven we niet lang te wachten en zien we al iemand met twee goedgevulde borden naar onze tafel lopen. De Surf & Turf is echt het beste van twee werelden: bavette en gamba's, overgegoten met honing-tijmjus. De gamba's zijn mega en hebben enorm veel smaak. Als rasechte visliefhebbers is dit aan ons wel besteed. De bavette is een sappig stuk vlees en smaakt erg goed in combinatie met de honing-tijmjus. Wat wil je als vleesliefhebber nog meer? 

Het andere hoofdgerecht is de zachtgegaarde lamsschenkel, ook overgegoten met honing-tijmjus. Naast het stuk vlees liggen goed gekruide aardappeltjes, broccoli, courgette, gele paprika en boontjes. De groente is lekker knapperig en de lamsschenkel is echt fantastisch. Zelden heb ik een stuk vlees op dat zo perfect gegaard is. 

Dessert doesn't go to the stomach, dessert goes to the heart

Ondanks dat we na het voor- en hoofdgerecht al redelijk verzadigd zijn, kunnen we het niet weerstaan om toch allebei een dessert te nemen. Dessert doesn't go to the stomach, dessert goes to the heart. Toch? We gaan voor de cassisparfait en voor de kaasplank. De fruitcompote bij de parfait is precies goed: niet te zoet en niet te zuur. Ook op de cassisparfait hebben we niks aan te merken, de structuur is erg goed.

De kaasplank bestaat uit 4 verschillende kazen: taleggio, florette, swiss alp en fourme d'ambert. De kazen worden geserveerd met mout à la raisin, druiven en walnoten. Vooral de mout à la raisin is echt heerlijk in combinatie met de kazen. 

Inmiddels is het terras helemaal volgestroomd voor de Bruxelles Bierbeleving. Je drinkt hier iedere donderdag 4 speciaalbieren voor maar €12. Heb jij dit al eens geprobeerd? Natuurlijk kunnen wij niet achterblijven, dus om het af te leren bestellen ook wij allebei nog een Bruxelles blond. Om vervolgens met een goedgevulde buik huiswaarts te keren na een erg lekker diner!