foodblog: Genieten bij Colins aan de Ginnekenweg

Breda is een trendy horecazaak rijker, namelijk Colins aan de Ginnekenweg 24. De formule van Colins is een mooie aanvulling op dit levendig stukje Breda wat volop in ontwikkeling is. Een hippe zaak met een stoere industriële uitstraling. De mooie natuurlijke materialen die zijn gebruikt voor de inrichting zorgen voor een warme sfeer waar je graag in plaatsneemt. Je kunt er terecht voor een lunch, diner of voor een borrel met lekkere hapjes. Wij van Stappen en Shoppen stonden dan ook te popelen om deze nieuwe hotspot uit te proberen!

MAAK VIA INSTAGRAM EN FACEBOOK KANS OP een lunch! 


Na de menukaart al stiekem te hebben bestudeerd op de facebookpagina van Colins, hebben we besloten om voor een diner te gaan. We zijn razend nieuwsgierig naar de veelzijdige grillgerechten die op open vuur worden bereid. Het water loopt ons al in de mond bij de omschrijving van de vers gegrilde kip, vis of burgers. Dat wordt nog lastig kiezen!

Bij binnenkomst worden we hartelijk ontvangen door de bediening. Leuk detail is dat op de tafels die zijn gereserveerd een bordje staat waarop je persoonlijk bij je eigen naam wordt verwelkomd. We nemen plaats aan een mooie ronde tafel met een eveneens ronde bruin lederen bank. De zithoek wordt omlijst door schakelkettingen die vanaf het plafond neerdalen en aan de bank zijn gemonteerd. Wat een mooie stoere inrichting!


We starten met een aperitief en laten ons adviseren door de serveerster. De drankkaart geeft een ruime keuze aan verschillende soorten bier en wijn, maar ook cocktails en Gin-Tonics. We laten ons verleiden om voor de Gin-Tonic te gaan en kiezen ieder een andere variant. De drankjes worden geserveerd in een mooi groot rond glas en we kunnen niets anders dan concluderen dat dit een flitsende start van de avond is. 

De geur die uit de keuken komt laat ons watertanden, waardoor we snel een keuze maken. Vooraf kiezen we voor vers gegrilde kipsaté met gebakken uitjes en kokos en de Lomo a la plancha. Dit laatste is een Spaans gerecht van getoast zuurdesembrood met dungesneden varkensvlees met knoflook. De kipsaté is goed gemarineerd en hierdoor lekker pittig van smaak. Doordat de saté vers wordt gegrild proef je de smaak van BBQ en is het vlees heerlijk mals. De saté wordt geserveerd met een satésaus waar je de tinten van Aziatische kruiden in proeft en een sojasaus met daarnaast krokante kroepoek. 

De lomo is mals en sappig en maakt een goede combinatie met het krokant getoaste zuurdesembrood. Beide gerechten eet je met je handen en we likken onze vingers erbij af!

Als hoofdgerecht heb ik gekozen voor een halve vers gegrilde kip Thai style. Hierbij neem ik een salade Colins, van venkel, rettich, radijs, komkommer en een yoghurt-dragon dressing. Mijn tafelgenote kiest voor een gegrilde tonijnsteak met als side dish verse frieten Italian style. Dit zijn versgebakken frieten met geraspte parmezaanse kaas en truffelmayonaise. 

De opmaak van de borden is basic en past bij de stoere uitstraling van het restaurant. What you see is what you get, maar met veel liefde bereid. De kip wordt 24 uur gemarineerd in een Thaise kruidenmelange en geserveerd met rode peperringetjes, koriander en krokante uitjes. Het vlees is sappig en smaakvol en de pepertjes geven een licht pittige bite. Door de marinade en de verse kruiden waan je je even in Thailand, wat heerlijk! De salade met dragon-yoghurt dressing is een mooie aanvulling op dit licht pittige gerecht. 

De tonijnsteak is perfect gegaard, rood van binnen precies zoals wij het graag zien. De kwaliteit is erg hoog waardoor er geen toevoegingen nodig zijn. Puur eten op zijn best! De friet met parmezaanse kaas en truffelmayonaise is een hemelse combinatie en maken het gerecht compleet. Bij elk gerecht op de kaart staat een bijpassende dranksuggestie genoemd. Wij besluiten een tikkeltje eigenwijs te zijn en beiden voor een glas Verdejo te gaan, omdat we fan zijn van deze wijnsoort. Er wordt ons gevraagd of we de wijn gekoeld of ongekoeld willen drinken, wat we erg op prijs stellen. We kiezen voor een gekoeld glas en ook nu stelt deze wijnsoort ons niet teleur. 

Door de heerlijke gerechten en goede sfeer besluiten we all the way te gaan en de kaart met de nagerechten te bestuderen. We kiezen voor een zoete afsluiting van een chocolade brownie met een bolletje vanille-ijs, frambozencompote en gebrande noten en een limoen cheesecake van mascarpone. 

Het vanille-ijs is gemaakt door de buren van de Gusti factory en combineert erg goed met de brownie. Beide nagerechten zijn eenvoudig, maar een prima afsluiting van het diner. 

Mijn tafelgenote en ik genieten nog na onder het genot van een goede espresso en een speciale groene thee met romige caramelblokjes en rustgevende kamille. Ondertussen schuift de eigenaar, Colin Rigter, even bij ons aan en vertelt ons enthousiast over hoe de zaak tot stand is gekomen. We zijn onder de indruk van het totaalplaatje wat Colins biedt. Een echte aanwinst voor Breda, waar je informeel kunt borrelen en dineren. Wij komen zeker nog eens terug!