Foodblog: tapas bij La Cantina

Yes! Het was weer zover. Na gevoelsmatig geen restaurant van dichtbij gezien te hebben de laatste tijd vanwege de corona lockdown, kregen wij twee weken eerder een berichtje van de eigenaresse van La Cantina in Oosterhout, of wij de eerste week van juni langs wilden komen voor een foodblog. Dat laten wij ons geen twee keer zeggen, JA-zeker! 

De woensdagavond start al fijn bij binnenkomst. La Cantina is midden in het centrum van Oosterhout verscholen in een prachtige ruim opgezette stadse binnentuin. Het is rustig gelegen, uit de loop van de winkelende mensen met een moderne opzet die wat festival aandoet in verband met de gezellige lichtjes en tipi-achtige overkapping. Wij worden vriendelijk ontvangen door de eigenaren wat meteen een goede start was van een heerlijke tapasavond! 


We starten meteen goed met een moijito en de alcoholvrije variant. We hebben de keuze uit een variatie aan kleine tapasgerechtjes van vlees, vis, vega en een diversiteit aan pintxos. Een soort kleine belegde bruchetta broodjes. 


Wij kiezen er voor de eerste ronde met koude gerechtjes te starten en gaan voor de gegrilde groene asperges, lekker op smaak gemaakt met peper en zout. Daarnaast kiezen wij voor manchego, manzanille olijven met pit (zoals wij ze ook in Griekenland vers hebben geproefd) en twee heerlijke gazpacho ’s en een soort koud tomatensoepje met een vleugje knoflook. Om het typische Spaanse gevoel te hebben gaan wij ook voor een pintxos en wel die met tomaat, rode ui en knoflook. Het wordt allemaal gezellig geserveerd in verschillende gekleurde schaaltjes. Toch het grootste voordeel van een tapas-restaurant en twee meiden die houden van eten en alles lusten is dat je op zo’n avond alles kan delen en proeven. 


Na het bijkomen van de eerste ronde zijn wij klaar voor de warme hapjes. Na wikken en wegen is de keuze gevallen op kipfilet in teriyakisaus en gebakken chorizo worstjes. En we gaan omdat we toch al knoflook op hebben en de volgende dag geen date hebben, voor de heerlijke gamba’s al aljillo (garnalen in knoflookolie), mosselen in knoflookboter en de patatas bravas y allioli (patatjes met licht pikante saus en allioli). De pintxos in de eerste ronde is erg goed bevallen en we gaan nu voor de gamba-variant. Lekker op smaak gebracht met komkommer zoetzuur. 


Na al dit lekkers zitten wij al behoorlijk vol. Of het nu ligt aan de grote keuze van toetjes, aan het heerlijk zitten natafelen of het moeten vieren dat we na een tijd ein-de-lijk weer uit eten kunnen weten wij niet, maar wij sluiten de avond af met een flink nagerecht. Dit was misschien wel de topper van de avond. Niet alleen vanwege de smaak, maar zeker ook vanwege het formaat. Wij krijgen door de vriendelijke bediening een heerlijke Licor 43 tiramisu en een cheese cake met roodfruit geserveerd. 


De perfecte afsluiting van een heerlijke avond op een fijne plek in de luwte om uitgebreid te tafelen met veel verschillende hapjes maar ook uiterst geschikt voor een gezellige namiddagborrel! Ze hebben uitgebreide opties aan drankjes die ook met een borrelplank op zowel het grote terras als de zaak zelf genuttigd kunnen worden. Op een zonnige dag als de dag dat wij hier waren, zeker een aanrader! Voor ons een nieuwe ontdekking in Oosterhout.