Foodblog: high wine bij Koffie en Zo

Deze week werden we door Koffie en Zo uitgenodigd voor een high wine. Koffie en Zo is de sfeervolle brasserie aan het hippe winkelplein ‘t Sas. De zaak staat bekend om haar goede lunch, koffie en uiteraard de high wine. Eigenaar Richard ontving ons vriendelijk en vertelde ook over de verbouwing die vorig jaar is doorgevoerd. Koffie en Zo heeft moderne en warme uitstraling en is daarom een gezellige plek om te zitten, ook buiten op het terras is het goed toeven!

 

De high wine van Koffie en Zo wordt geserveerd op een mooie etagaire met drie borden. De individuele gerechten worden regelamtig afgewisseld werd ons toegelicht. Dit zorgt ervoor dat de de high wine altijd vernieuwend is.

 

Bij de high wine kun je kiezen uit vier wijnen; rood, wit, rosé of prosecco. Wij kozen in dit geval voor de bubbels! We kregen een prosecco van Pronol, licht zoet en lekker fris van smaak. Naast de etagaire kregen we ook een leuk zakje met vers afgebakken zuurdesembrood, een leuk detail. 

 

 

Op het bovenste bordje lag een brie met druiven, een tappenade van zongedroogde tomaten, een klein schaaltje met knoflook olijven, een Franse baton pork worst en Choriso. De Franse worst was onze favoriet, vol van smaak en licht gekruid. Het brood was lekker vers met een mooie korkante korst, perfect bij deze kleine hapjes. 

 

Het middelste bordje bestond uit een aantal warme en koude snacks; kaasstengels met Parma ham, gerookte zalm op een bedje van tuinkers, kalfskroketjes, noodle shrimps, en een peper kaasballetje. Het kalfskroketje viel erg goed in de smaak, een korkant jasje met een volle romige vulling en echte stukjes vlees. Het garnaaltje was lekker mals en omhuld in een krokant jasje, dit blijft een gouden combinatie. Een simpel gerechtje dat we nu ook zelf thuis gaan maken zijn de kaasstengels met parma ham, heerlijk!

 

De onderste etage van de etagaire bestond uit luxe minisaucijzenbroodjes, warme ham-kaas broodjes en hartige muffins met met een vulling van gehakt en ratatouille. Hetsaucijzenbroodje was rijkelijk gevuld met vlees en lekker gekruid, het krokantje laagje van kaas was een lekkere twist. De muffin beviel ook erg goed, het deeg was lekker luchtig en het gehakt was goed op smaak gebracht. 

 

   

  

 

Wat ons betreft is de high wine bij Koffie en Zo absoluut een aanrader. Je zit in een gezellige zaak of in de zomer op een mooi terras en wordt snel geholpen. Het personeel is vriendelijk en let op de details, zoals een perfect serve en even vragen hoe het smaakt. De high wine bestaat uit veel lekkere gerechten en is erg leuk om te delen. De kosten van de high wine bedragen €19,50 per persoon incl. een fles prosecco.

 

Koffie en Zo
 't Sas 10
 48   Breda
 076 522 5668
www.koffieenzobreda.nl
Facebook

* Foodfotografie: Jordy Huijbregts