Lunchen in Bar-Dancing Kerkplein

Bar-Dancing Kerkplein komt met een nieuw concept: lunchen in de discotheek. Hierbij moet je niet denken aan een snelle tosti met een DJ op de achtergrond, maar aan een goede lunch waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat. In samenwerking met Thijn Makatita van The Foodbox catering wil eigenaar Raymond Elzerman de discotheek overdag transformeren tot een unieke lunchroom met urban streetfood. Kerkplein wordt nationaal geprezen om haar unieke decor, vanaf aanstaande dinsdag kunnen jong en oud zich daarin wanen. We werden uitgenodigd om alvast een kijkje te komen nemen in de keuken van Kerkplein! Meer informatie over Kerkplein als restaurant vind je hier.

 

Kerkplein is al 13 jaar een begrip in Breda en omstreken. ‘’Maar het is tijd voor vernieuwing,’’ volgens eigenaar Raymond Elzerman. De discotheek is nu maar drie avonden per week geopend van 23:00 tot 04:00 uur, de rest van de week wordt deze grote ruimte in hartje Breda nauwelijks gebruikt. "Met het lunchconcept willen we meer uit de vierkante meters halen", aldus Elzerman. Kerkplein zal van dinsdag tot en met zondag vanaf 12:00 uur geopend zijn. Een eindtijd is er niet, als het druk is loopt de lunch gewoon door in een gezellige borrel, met de bijhorende hapjes.

 

Open keuken en lunchen op de dansvloer
 Zoals op de foto te zien is, heeft Kerkplein voor in de zaal een open keuken gebouwd. "We hebben geen geheimen en werken uitsluitend met verse producten" bevestigde Thijn Makatita. De muur van de keuken zal doorgebroken worden, zodat je vanaf het Kerkplein naar binnen kunt kijken. Hier zullen enkele tafels geplaatst worden, zodat het duidelijk is dat je ook naar binnen kunt. Alle tafels en stoelen zullen beneden in de grote zaal komen te staan, maar uiteraard is er ook de mogelijkheid om aan de bar te gaan zitten! In totaal zal er plaats zijn voor ongeveer 100 couverts. 

 

Dinershows, stand-up comedy en restaurant
 De introductie van het lunchconcept is nog maar het begin. "Kerkplein is een unieke locatie die we nu multifunctioneel gaan inzetten" legt Elzerman uit. Zo zullen er in de toekomst verschillende activiteiten zoals dinershows en stand-up comedy worden georganiseerd. Daarnaast is het ook mogelijk om de locatie te huren voor bruiloften of vergaderingen. "Het is een unieke locatie, waar we licht, geluid en nu dus ook een keuken in huis hebben. Hierdoor kunnen we alle kanten op." Raymond en Thijn sluiten het ook niet uit dat Kerkplein in de toekomst open zal gaan voor diner. 

 

* Onderstaande foto's geven een weergaven van de discotheek tijdens de nacht en met een lege zaal. De tafels voor de lunch komen in de grote zaal te staan die in de eerste drie foto's is afgebeeld. 

  

 

 

De kaart - urban streetfood
 Thijn is het culinaire brein achter het lunchconcept in Kerkplein en runt tevens zijn eigen cateringbedrijf The Foodbox catering. Thijn begon tien jaar geleden als personeelslid bij Kerkplein, waarna hij zijn cateringbedrijf startte. Raymond merkte zijn kookkunsten op en toen het lunchconcept bij hem begon te borrelen, was Thijn de eerste die hij benaderde. De heren maakten een enthousiaste start en verzorgen vanaf 1 april de lunch bij De Bruine Pij (lees hier onze foodblog). Het feit dat de lunch hier goed werd ontvangen gaf extra energie om het lunchconcept in Kerkplein te realiseren. De lunchkaart van Kerkplein is echter niet hetzelfde als die van de Bruine Pij. 

 

Kerkplein krijgt een uitgebreide menukaart met voor ieder wat wils. Natuurlijk staan de echte lunchklassiekers er op, maar deze worden aangevuld met ‘Urban Streetfood’. Hierbij kun je denken aan de Diggity DOG, een Amerikaanse hotdog met verschillende toppings, een Indische kipsatévolgens grootmoeders Indisch recept van kippendijen en de Sardines Sandwich met Portugese sardine en pikante Portugese tomatensaus.  De sandwiches worden ingesmeerd met 3 soorten olie en gegrild. Er wordt gewerkt met streekproducten en lokale bedrijven, zo komt de verse friet van Cafetaria De Toren en de groenten en het fruit worden deels geleverd door Wout & Co. Naast de lunchgerechten staan er ook bijzondere borrelhapjes op de menukaart. Neem bijvoorbeeld de cheesecake, brownie of churro’s, alles vers en huisgemaakt. De gerechten zullen in stijl gepresenteerd worden op stoere houten planken. 

 

 

* Nieuw logo door Concept God