Foodblog: Lunchen bij Kerkplein
Afgelopen dinsdag opende Kerkplein haar deuren voor de lunch. Kerkplein is al 13 jaar een begrip in Breda en omstreken als discotheek, maar breidt nu haar concept uit met food. Eigenaar Raymond Elzerman wilde de discotheek overdag transformeren tot een unieke lunchroom. Natuurlijk kon hij dit niet alleen en al snel kwam Thijn Makatita in beeld voor een samenwerking. Samen hebben zij een menukaart gecreëerd met als hoofdingrediënt urban streetfood. Kerkplein zal van dinsdag tot en met zondag vanaf 12:00 uur geopend zijn. Een eindtijd is er niet, als het druk is loopt de lunch gewoon door in een gezellige borrel, met de bijbehorende hapjes. Meer weten over het concept? Lees hier het interview met Raymiond en Thijn. Wij werden uitgenodigd om de heerlijke gerechten te proeven. Wil je zelf ook ervaren hoe het is om te lunchen in een discotheek? Ga dan snel naar onzeFacebook of Instagram en tag je foodbuddy!
Wie wel eens op stap gaat in Kerkplein weet dat de ingang door een lange gang langs de kassa is. Overdag gaan echter de openslaande deuren van de grote zaal open, waardoor je direct in de zaak stapt. Benieuwd naar het eindresultaat liepen we, over de rode loper, de zaal in. De normaal volle dansvloer had nu plaats gemaakt voor mooi gedekte tafels en stoelen, een bijzondere gewaarwoording, zeker als je hier 's nachts wel eens hebt staan dansen. De opstelling van de tafels en het gedimde licht zorgden voor een bijzonder sfeervol geheel, een gezellige plek om te zitten! Het was ook leuk om de koks in de open keuken aan het werk te zien.
De eerste indruk was goed, nu waren we erg benieuwd naar de gerechten! We besloten om ons te laten verrassen en kregen een twaalftal gerechten voorgeschoteld, waaronder sandwiches, salades en uiteraarde de warme gerechten van de streetfood kaart. De eerste indruk van de gerechten was erg goed, de meesten werden geserveerd op mooie houten planken. De salades werden in mooie doorzichtige schalen geserveerd. Er was zichtbaar aandacht besteed aan de kwaliteit en opmaak van de gerechten, mooie eerlijke producten en vers! De gerechten die wij mochten proeven waren: sandwich portobello, sandwich gegrilde kippendijen, sandwich sardines, naanbrood met gemarineerde kippendijen, mini pizza, diggity DOG, brioche burger, salade blauwe kaas, salade gamba's, salade biefstukreepjes, Indische mini kipsaté en als laatste de churros.
Alle gerechten vielen goed in de smaak; leuke presentatie, juiste portie en goed op smaak. Een aantal van onze favorieten waren de Brioche burger, de sandwich gegrilde kippendijen, salade met biefstukreepjes en de zelfgemaakte churros. De Brioche burger, bestaande uit lams- en rundvlees, werd gecomplimenteerd met een heerlijke romige, maar toch ook pittige truffelmayonaise. De burger werd verder geserveerd met tomaat, ui en kropsla. Op het houten plankje stond ook een ijzeren mini frituurmandje met daarin overheerlijk gekruide frietjes van cafetaria de Toren.
De sandwich met gegrilde kippendijen is ook een echte aanrader. De sandwich zelf was ingesmeerd met tropical spread, deze zorgde voor een licht zoete en verfrissende smaak. De kippendijen waren gegrild en op smaak gebracht met een pittige marinade. De pittige smaak van de kippendijen paste erg goed bij de verfrissende smaak van de tropical spread, het zorgde voor een ware smaakbeleving. De sandwich was gegarneerd met vleestomaten, komkommer, kropsla, rozemarijnolie en als finishing touch gefrituurde uitjes. De diverse smaken pasten erg goed bij elkaar en zorgden voor een geheel.
In een doorzichtige glazen schaal werd de salade met biefstukreepjes geserveerd. De ingrediënten van de salade vormden samen een mooi kleurenpalet. De biefstukreepjes waren erg mals en waren goed van smaak door de teriyaki saus. Bij de salade zat geen standaard garnituur, maar sesamzaad, aubergine, gemarineerde paprika en citroengras. Deze producten waren allemaal lekker gekruid en zorgde voor een smaaksensatie.
Als afsluiter kregen we churros met kaneelsuiker en warme chocoladesaus. De churros kwamen geserveerd op een mooi houten plankje in een mini frituurmandje. Hier was ook weer zichtbaar over de opmaak nagedacht! Op het plankje stond naast de churros een klein schaaltje met gesmolten chocolade. De churros waren al lekker op smaak gebracht door middel van de kaneelsuiker en erg krokant van buiten, maar heerlijk luchtig van binnen.
Na het proeven van deze gerechten kunnen we maar één conclusie trekken. De lunch bij Kerkplein is een absolute aanrader! Het is een unieke locatie en misschien wel de enige discotheek in Nederland waar je overdag kunt lunchen. De sfeer is goed en de gerechten heerlijk op smaak. Naast de klassiekers heeft Kerkplein een aantal verrassende gerechten die je niet overal ziet. De prijzen van de lunchgerechten variëren tussen de €7.50 en €13.50, een eerlijke prijs voor de kwaliteit die je krijgt.
Kerkplein
Torenstraat 17
4811 XV Breda
06 52 37 28 33
www.kerkpleinbreda.nl
facebook.com/kerkplein