Foodblog Eeterij op Wielen

Gister bevonden onze foodies zich op Eeterij op Wielen. Het event vindt dit weekend plaats op het Schoolakkerplein in het Ginneken. Rond een uurtje of vijf was er al genoeg bedrijvigheid op het plein en naar mate de avond vorderde werd het alleen maar drukker. Met bijna een veertigtal verschillende foodtrucks was er genoeg keuze voor een hapje en een drankje voor jong en oud. We hebben een aantal foodtrucks alvast uitgeprobeerd. Ook was er live muziek wat voor een extra gezellige sfeer zorgde. Bekijk het volledige programma en alle foodtrucks in de Breda City App, het platform voor lekker eten & drinken. 

 

 

Barra Paella
Een van de foodtrucks was Barra Paella, niet alleen een foodtruck maar ook een catering bedrijf. Uit een echte grote paella pan werd de rijkelijk gevulde paella geserveerd. Er zat zowel vis als vlees en groenten in. De ingrediënten waren onder andere mosselen in de schelp, gamba’s, chorizo, een kippenboutje, erwtjes, paprika en voor een kleine verfrissing een citroentje. De rijst was lekker smeuïg en goed gekruid. Voor een kleine portie betaal je vijf euro en voor een grote portie ben je acht euro kwijt. Buiten de paella hebben ze ook keuze uit drie verschillende tortilla’s.

 

 

  

 

Stacks
De volgende foodtruck die op ons pad kwam was Stacks, een grote truck met erg vriendelijk en enthousiast personeel. Je naam wordt over het gehele plein geroepen wanneer je bestelling klaar is. Als eerste kwam de pulled pork aan bod op een lekker zacht broodje. Het broodje was rijkelijk gevuld met vlees wat goed op smaak was gebracht met een heerlijke marinade, sla en rode ui. Alles bij elkaar zorgde voor een overheerlijke smaaksensatie. De classic burger, is wat het is, een goede burger (gascognne beef) met een lekkere plak gesmolte cheddar kaas op een zacht broodje, maar met een verassende truffelmayonaise die het geheel heerlijk op smaak bracht. Ook was er aan de garnering gedacht met bacon,tomaten, rode ui en sla om het geheel af te maken. Als derde hadden we de lobster stack, een lekker zacht broodje met een malse lobster burger waar herkenbare stukjes kreeft en gamba's in zaten. Voor dit visgerecht was een lekker fris sausje gekozen en als garnering gebakken rode ui en sla. Een mooi broodje als je geen echte vlees liefhebber bent, maar wel van een goede burger houdt.



 

 

 

Mosfoodtruck 
Mosfoodtruck serveerde ons een stevige ciabatta met licht rosé black angus die a la minute op de barbeque werd bereid. Het broodje werd aangevuld met niet te overheersende truffelmayonaise en verse rucola. Daarna bestelden we ook een gefrituurde aardappel chips, die je op een stokje in spiraalvorm mee krijgt. Heerlijk!

 

 

 

Bruschetta
Een andere aanrader is de foodtruck Bruschetta. Buschetta serveert dit weekend een met knoflookolie gegrild zuurdesem brood,chutney van tomaat en basilicum en een runderpastrami.

 

 

Tonny's Fried Chicken
We bestelden hier de Korean Style Fried Chicken. Deze wordt beredit met Go Chi Chang mariade, een gevermiteerde chili pasta. Het gerecht werd geserveerd met pinda's en komkommer. Een heerlijke snack met pit!

 

 


De Oesterbar 
De Oesterbar serveerde ons zeeuwse creuse met wat peper en citroen, in een hap weg maar een ware smaaksensatie in je mond. Een lekker glaasje cava maakt het helemaal compleet. Daarna bestelden we ook nog twee heerlijke Pavio Scorpino!

 

 

 

Eeterij op wielen is het gehele weekend nog tot in de laate uurtjes te bezoeken. Een kijkje nemen is dan ook zeker een aanrader! Er worden verse en kwalitatief goede producten gebruikt die elk gerecht een feestje maken.