Foodblog: De Markt
Vrijwel iedere Bredanaar weet dat je bij De Markt in Breda terecht kunt om lekker tapas te eten of om gezellig te borrelen. Maar wat lang niet iedereen weet is dat De Markt zich ook prima leent voor lunch. Tijd dus om tijdens een ietwat regenachtige herfstmiddag de warmte van De Markt op te zoeken. Het is jammer dat er af en toe een bui valt, anders hadden we nog prima buiten onder de warmtelampen kunnen zitten. Vanaf het terras heb je namelijk een leuk uitzicht over de Grote Markt van Breda. Binnen is het gelukkig ook prima vertoeven. De kaarsjes branden al en de verschillende tafels zijn knus ingedeeld. Onder het genot van kletsende mensen voelt de binnenkomst dan ook als een warm welkom aan. Liever zelf lunchen? Tag dan je foodbuddy in het bericht op onze Facebookpagina of via Instagram en maak kans op een lunch voor twee!
"Nu ook lunchen bij de Markt"
We zoeken een plekje uit en al snel wordt ons de kaart overhandigd. De lunch bestaat uit een uitgebreid assortiment van sappen, sandwiches, specials, warme hapjes, tosti’s, salades en soepen. Op aanraden van de bediening viel de keuze uiteindelijk op de surf & turf (specials), de sandwich met kippendij en de charcuterie salade. Ook voor speciaalbieren ben je bij De Markt aan het goede adres met iedere maand vier nieuwe wisselbieren. Ideaal voor tijdens de bitterballen borrel op vrijdag en zaterdag, maar stiekem ook wel lekker tijdens de lunch. We laten ons per gerecht adviseren over een bijpassende speciaalbier.
De surf & turf
Een smaakvolle pastrami ligt mooi gedrapeerd op een paar sneetjes wit brood en wordt vergezeld door een spies met gebakken garnalen. De kleine blokjes augurk geven het geheel een frisse bite en de romige truffelmayonaise doet de pastrami en gebakken garnalen in smaak enorm eer aan. Voor de lekkerbekken zit er nog een kleine portie dikke friet bij. De keuze voor de speciaalbier is gevallen op de Thai Thai. Uitgekozen vanwege het contrast in ingrediënten, net zoals bij de surf &turf, je zou het niet direct samen verwachten. Deze tripel is gebrouwen met Thaise kruiden en specerijen en erg fris van smaak.
De sandwich kippendij
Deze volkoren sandwich is rijkelijk belegd met stukjes warme en malse kippendij. Een bijzonder goede keuze voor de vleesliefhebber. Met crispy bacon en pittige rucola die heerlijk wordt getemd door het romige van de avocado en ook hier weer die overheerlijke truffelmayonaise. In de herfst kan een echte bockbier natuurlijk niet ontbreken en daarom is voor dit gerecht gekozen voor de Hertog Jan bockbier. Met zijn volle en romige smaak maakte hij een perfecte combinatie met het romige en zachte karakter van de sandwich op een herfstdag als deze.
De charcuterie salade
Deze salade werd op een mooie houten plank geserveerd en was goed gevuld met in reepjes gesneden vleeswaren, zongedroogde tomaatjes, rode ui, geroosterde paprika en walnoten. Veel verschillende smaken die samen erg goed werken. De Tripel Karmeliet werd voor dit gerecht gekozen vanwege de ietwat zoete maar kruidige smaak die erg goed past bij de smakencombinatie van deze salade. Het zoete van de Tripel Karmeliet werkte vooral erg goed in combinatie met de nasmaak van de rode ui die net iets langer in je mond blijft hangen dan de rest van de salade.
Al met al was het een heerlijke lunch die qua portie het ontbijt van die ochtend volledig overbodig maakte. Veel smaken en goede adviezen wat betreft de speciaalbieren. Dus baal je van een druilerige herfstdag? Ga lekker lunchen bij De Markt!