Foodblog: Bento Boxen van Ingenhousz

Vergeet restaurants zoals je ze gewend bent, vergeet standaardmenu's vol beproefde recepten en maak kennis met Ingenhousz! Vanavond ontdekken wij eten op een nieuwe manier, namelijk the new school way. 

Van donderdag tot en met zondag kun je genieten van de afhaal gerechten van Ingenhousz en hiermee haal je Ingenhousz in Housz. Je hebt ook de mogelijkheid om jouw favoriete gerechten te laten bezorgen, zelfs in Ulvenhout, Bavel, Teteringen en Den Bosch.

De komende tijd gaat Ingenhousz met hun thuisdiner de wereld over, op dit moment hebben zij een heerlijk thuismenu met gerechten vanuit Nederland en er zullen nog vele landen volgen, leuk! 


Vandaag maken we kennis met de nieuwe bento box. Naast het "normale" menu hebben ze namelijk ook heerlijke boxen samengesteld. Bij de Bento Box heb je de keuze uit vegetarisch, niet vegetarisch of een borrel Bento Box. Wanneer we aankomen bij het prachtige oude klooster aan het Dr. Jan Ingenhouszplein, wat voorheen de PABO en de Rooi Pannen was, worden we flink verrast, want we krijgen maar liefst alle drie de boxen mee om te proberen! Als je je afvraagt waarom ze het in the new school way doen is dit het antwoord. Een oud school gebouw omgetoverd tot een prachtige locatie om te komen eten, maar ook voor evenementen of een short stay. 

We trappen af met de borrel box en schenken een lekker wijntje voor onszelf in. De box bestaat uit Bastilla, Pekingeend, Karaage en Lemper. Een aantal nieuwe gerechtjes voor ons, leuk! We beginnen met de Karaage, dit is gefrituurde Japanse Kip met een Japanse frisse en romige mayonaise. De Bastilla bestaat uit filodeeg, Ras el Hanout, zeebaars en verschillende groenten. De vis is goed op smaak gebracht en het filodeeg heeft een lekker knapperige bite. Lemper hebben we al eens eerder gegeten maar deze is echt heel lekker! Het heeft de perfecte kruiden en is uitstekend in combinatie met de pittige sambal mayonaise. Als laatst op deze borrelplank proeven we de loempia's met een vulling van Peking eend. De loempia is goed gevuld, een klein beetje zoet en de zoet-zure groenten maken het helemaal af. Een goed begin wat ons betreft!

Zelf zijn we niet vegetarisch, maar we houden wel van lekkere gerechten en dát zijn ze allemaal! De Vega Bento Box bestaat uit Gado Gado, Canneloni, geitenkaas en harrissa. We laten ons graag verrassen en starten met de goedgevulde Aziatische Gado Gado salade, een heerlijke combinatie van verschillende groentes met een lekkere bite, een zacht gekookt eitje en een goede pinda dressing, vooral de dressing maakt dit gerecht echt af! Tussendoor genieten we van het platbrood met de huisgemaakte paprika spread en dat het huisgemaakt is proef je zeker. 

We gaan verder met de cannelloni, een lekker fris gerecht waarbij alle verschillende groenten goed samen komen! De salsa is perfect op smaak gebracht en zorgt voor een heerlijke topping bij dit gerecht. We sluiten af met de geitenkaas, het zijn een soort rode bietenballetjes gevuld met romige, zachte geitenkaas en afgetopt met hazelnoot crunch. Een zacht gerechtje met een lekkere bite! De vegetarische box is door ons ook helemaal goedgekeurd! 

We hebben de "normale" bento box voor het laatst bewaard. De box bestaat uit sushi sandwich, causa limena, po'boy en goi cuon. We begrijpen dat jullie nu denken, wat houdt dit in?! We nemen jullie graag mee!

We trappen af met de Causa Limena, deze bestaat uit verse tonijn, gepofte bataat, huisgemaakte guacamole en tijgermelk. Een gouden combinatie! De tonijn is ontzettend vers en de combinatie met zoete aardappel is lekker zacht, de guacamole en tijgermelk zorgen ervoor dat het een lekker licht en fris gerechtje is. Daarnaast maken we kennis met Po'Boy, een prachtig gerechtje welke echt perfect gekruid is. De brioche is lekker luchtig, de diamanthaas goed mals en de vulling van fruit de mer zorgt voor een perfecte combinatie. Dit is genieten!

Vervolgens genieten we van de Goi Cuon, een verse loempia en dat het vers is dat is te proeven! De groenten zijn lekker knapperig en de verse koriander maakt dit gerechtje helemaal af. We hebben naar ons idee het lekkerst voor het laatst bewaard en sluiten af met de Sushi Sandwich. Deze bestaat uit heerlijke verse zalm afgetopt met avocado, mango en furikake crumble. We proeven meteen dat alles vers is en de mango combineert uitstekend! De crumble zorgt voor een lekkere bite en door de crumble zit ook een beetje soya dressing. Een hemelse afsluiter van een top diner. Wij kunnen niet wachten tot ze weer open mogen en dan komen we zéker nog eens langs!