Foodblog: diner bij de Colonie
Paviljoen de Colonie, een begrip in Breda. Je kan er in een huiselijke sfeer ontbijten, lunchen en in de avond met kaarslicht dineren. Ook kun je genieten van een welverdiende high tea met vriendinnen of een whisky proeverij met de mannen. Nadat de drukte van 3FM serious request, was het tijd om de Colonie voor de tweede keer een bezoekje te brengen.
WIN EEN DINER VOOR TWEE PERSONEN VIA FACEBOOK & INSTAGRAM!
We werden vriendelijke ontvangen en netjes begeleid naar onze tafel. Als eerste kregen we een welkoms hapje: een plakje met broodjes die je kon besmeren met een frisse tomatentapenaden en roomboter. Beide erg lekker om te combineren. Daarna was het tijd om de keuzes te maken voor het voor, hoofd en nagerecht.
Voorgerecht: Tarbot en een winterse Erwtensoep
Op aanraden van de eigenaar besloot ik de Tarbot met dashivinagrette, Enoki paddenstoelen, komkommer, pompoen en een krokante van rijst te bestellen. Als verrassing zat er een kleine hoeveelheid Mirin bij (een zoete Japanse rijst wijn). Een verfrissende combinatie van zoet en frisse ingrediënten. Zeker een aanrader als je een echte visliefhebber bent.
De dagsoep van de chef was zoals je kan lezen een heerlijk Erwtensoep. De perfecte Erwtensoep bestaat voor mij uit een ding: je lepel moet recht in de soep kunnen blijven staan en dat gebeurde. De soep was vol van smaak en werd geserveerd met roggebrood en spek. Een heerlijk oerhollandse gerecht dat perfect past bij deze koude dagen.
Hoofdgerecht: Zalmforel en Flanksteak
Ook weer op aanraden van de eigenaar ging ik bij het hoofdgerecht voor een zalmforel met venkel, warme trostomaten, zoete aardappel frietjes en een salsa verde. En wat was dit lekker! De vis was krokant op de huid gebakken en werd in zijn geheeld geserveerd op een stoere houten plank. De presentatie paste goed bij de puurheid van dit gerecht.
Mijn tafelgenoot kreeg een flanksteak, die volgens hem perfect roze was gegaard. Het vlees was mals en smaakte heerlijk met de peper roomsaus. Hierbij wordt altijd een wisselden seizoensgarnituur geserveerd en heb je ook de keuze uit kalfsjus met whisky.
Nagerecht: Caramel en Cassis
Ik ben verkocht! Het lekkerste toetje ooit heb ik gegeten bij de Colonie. Als nagerecht bestelde wij twee verschillende gerechten: Cassis & Caramel.
Het Cassis dessert was een crème brûlée met panna cotta, ijs, gel en merengue. Crème brûlée kennen we allemaal wel, die met een lichte vanille smaak. Deze crème brûlée is echter anders. Alles smaakt in verschillende vormen naar cassisfruit. Van de panna cotta tot het ijs en van de gel tot de merengue. Alleen voor dit gerechtje ga ik nog een keer terug naar de Colonie!
Het andere dessert bestond uit ijs van Boterbabbelaar met twee boterwafels, crumble en uiteraard caramel. Dit alles was prachtig opgemaakt in een mooi schaaltje. Een lust voor het oog en de smaakpapillen!
De Colonie heeft een gevarieerde kaart en daardoor voor ieder wat wilt. Heb je trek gekregen? Reserveer dan hier een tafeltje!
Tekst en foto: Diana Vriends