Foodlog: Mexicaans genieten bij Amigos The Mexican Taste

In de Bredase Foodhall zitten alle wereldkeukens onder één dak gevestigd. De Mexicaanse keuken mag natuurlijk niet ontbreken. Wij gingen langs bij Amigos The Mexican Taste om de lekkerste Mexicaanse gerechten te proeven. 

zowel kleine als grote porties


Op een regenachtige middag lopen we de foodhall binnen. Ons oog valt al gelijk op de kleurrijke stand van Amigos The Mexican Taste. We nemen plaats en bestuderen grondig het menu. Nacho’s, burritos, taco’s of worden het toch de quesadillas? We kunnen lastig kiezen uit al dit lekkers dus we laten ons adviseren door de vrolijke Titia. 

We besluiten om van alles wat te nemen: nacho’s met kip, quesadillas met gehakt en een vegetarische taco met avocado. Het fijne bij Amigos is dat je zowel kleine als grote porties kan bestellen. Op deze manier kun je zoveel mogelijk van de kaart proberen. Heerlijk! Alle gerechten kun je vegetarisch bestellen maar je kunt er ook kip of gehakt aan toevoegen. Zo is er voor ieder wat wils. Alles wordt iedere ochtend vers bereid. “Bij Mexicaans eten is het echt een must dat het vers is”, laten wij ons door Titia vertellen.


 Allereerst krijgen we de soft shell taco’s met avocado geserveerd. De taco is rijkelijk belegd met bosui, witte kaas, zure room, zwarte bonen, maïs en pico de gallo. Dat laatste is een frisse Mexicaanse salade met ui en tomaat dat je op een gerecht serveert. “Wij werken heel veel met kaas en de pico de gallo tempert dat een beetje. Het zorgt ervoor dat het gerecht een frisse bite krijgt”, vertelt Titia. De taco wordt prachtig opgediend en smaakt verrukkelijk. De taco zelf is lekker zacht en de vulling is vers. De avocado is goed rijp en alle toppings kloppen gewoon.


 Het tweede gerecht dat we geserveerd krijgen, is de quesadilla met gehakt. Een quesadilla is een dubbelgevouwen tortilla met gesmolten kaas. On the side worden knapperige tortilla chips geserveerd met huisgemaakte guacamole. Het gehakt in de quesadilla is goed gekruid en de kaas is vol van smaak. De guacamole maakt het gerecht wat frisser. Een feestje voor je smaakpapillen. 


onze favoriete dip, enorm smaakvol

We hebben nog een plekje bewaard voor een gerecht dat niet mag ontbreken: een kleine portie nacho’s, een van de best sellers. De nacho’s zijn enorm goed gevuld. Ze worden geserveerd met zwarte bonen, maïs, bosui, kaassaus, kruiden, versgeraspte cheddar- en jonge kaas. Als kers op de taart zit er op de nacho’s pulled chicken van kippendij. De kip is heel fijn gepulled wat het volgens ons extra lekker maakt. Bij de nacho’s kun je kiezen uit twee dips. Wij gaan voor de salsa en zure room. De zure room wordt op smaak gebracht met limoen. De nacho’s zijn lekker knapperig, rijkelijk belegd en heeft een lichte pit. De salsa is onze favoriete dip bij de nacho’s. Ik weet niet precies wat voor tomaten hier zijn gebruikt maar de salsa is enorm smaakvol. 


Inmiddels zitten we redelijk vol maar als Titia ons over het toetje ‘chimichanga’ vertelt, moeten wij dit wel proberen als echte foodies. Chimichanga is een gefrituurde tortilla met mascarpone en aardbei. Het gerecht wordt ingevroren en vervolgens gefrituurd. Hierdoor is het warm en krokant van buiten en van binnen zoet en deels bevroren. “Wij zijn de enige in Breda die dit serveren. In Amerika en Mexico is dit toetje heel bekend maar de mensen die hier komen eten, kennen het meestal niet. Als ze het eenmaal op hebben, komen ze er altijd voor terug.” Dat klinkt veel belovend! Volgens Titia is er geen nette manier om dit toetje te eten. “Je eet het met je handen.” Bij de eerste hap zijn we opslag verliefd. Het toetje proeft naar oliebollendeeg met mascarpone-aardbeienijs. Ondanks dat het is gefrituurd, is het luchtig en niet te zwaar op de maag. 


Voldaan verlaten we de foodhall. Wij komen zeker terug bij Amigos The Mexican Taste om nogmaals te proeven van de heerlijke verfijnde smaken die zij in de gerechten weten te verwerken.