Verwend bij de Veestallen met een 5-gangen diner, oesters en meer!

De Veestallen is een prachtig restaurant, gelegen in de gezellige wijk Belcrum in Breda. Onlangs hebben we mogen genieten van een heerlijk 5-gangen diner en we kunnen niet wachten om onze ervaring met jullie te delen!

Vanavond zijn we uitgenodigd bij de Veestallen. We worden enthousiast ontvangen door eigenaar Bing en nemen op het terras aan de voorzijde plaats voor een gezellige pre dinner borrel. Bing heeft afgelopen jaar deze prachtige zaak overgenomen en heeft een fantastisch team samengesteld, waaronder enkele goede vrienden van hem in de keuken. Deze gepassioneerde groep heeft duidelijk één doel voor ogen: hun gasten verwennen met een onvergetelijke ervaring. 

Let's start
We starten met een frisse bubbel, namelijk Sangre de Toro Sparkling, een mooie Spaanse bubbel met fris fruitig en bloemige tonen, heerlijk om de avond mee te starten. Voordat we aan het surprise menu beginnen, worden we verwend met maar liefst drie verschillende soorten oesters; klassiek, Nam Kee en kokos met passievrucht. Daarnaast een warm zuurdesem broodje geserveerd met boter, groene kruiden en furikake en een heerlijk bord met Free Range iberico ham van Jamoneria by Rick. Een veelbelovend begin van een culinaire reis die ons te wachten staat.

Alle oesters smaken heerlijk fris maar onze favoriet was toch wel de kokos met passievrucht. Een smaak combinatie die wij beide nog niet eerder op hebben en waar we enorm door zijn verrast. Aanrader! 


Hierna nog een kleine amuse, een krokante tartelette gevuld met een mousse van groene curry, een frisse venkelsalade en wasabi nootjes.

Vol enthousiasme verteld Bing met welk gerecht we starten, het is duidelijk dat hij een passie heeft voor gastronomie en gastvrijheid. We beginnen met een verfijnd voorgerecht, bestaande uit een tartaar van garnalen aangemaakt met groene appel, limoen en furi kake ingerold in verschillende soorten radijs met zilte groentes, een sap van gefermenteerde asperge en krokant van waterkers. 

Daarnaast een ceviche van zeebaars, een gerecht dat heel goed wordt ontvangen door de gasten bij de veestallen. Hierbij een frisse gel van kalamansi, pompoen rondjes en een pompoen creme met ponzu en hangop en natuurlijk de huisgemaakte kimchi kroepoek. Om het helemaal af te maken serveren ze er een vinaigrette bij van schapen kefir en zilte groentes. 

Als tussengerecht krijgen we een stukje gebakken corvina, geserveerd met een bouillon van paling en unagi, daarbij een schuimige beurre blanc en rösti met artisjok.

Hierna een buikspek die 24 uur gegaard is, geserveerd met verschillende peulvruchten een crème van knolselderij en mizuna aangemaakt met een dressing van aceto en rode bietensap, om het gerecht nog een mooie crunch te geven wordt er gepofte wilde rijst bij geserveerd. Een prachtig opgediend bord met een heerlijk samengesteld gerecht. 

Mijn tafelgenoot krijgt een ander menu omdat zij hier nog niet zo lang geleden al heeft gedineerd met het surprise menu. Zij krijgt als tweede tussengerecht geroosterde bloemkool met kimchi, pata negra en een luchtige hollandaise.

Het hoofdgerecht was een ware traktatie, namelijk picanha of te wel staartstuk van het rund geserveerd met eronder een stoof, en eroverheen hollandaise met gremolata werkelijk een feestje. Ze serveren er nog een crème van gepofte ui bij en een terrine van aardappel en knol en dat maakt het helemaal af.

Het menu was een waar feest voor de zintuigen. Elk gerecht was prachtig gepresenteerd en zorgvuldig samengesteld met seizoensgebonden ingrediënten van de hoogste kwaliteit. De chef-kok's creativiteit en vakmanschap waren duidelijk te zien in elk gerecht dat werd geserveerd.

Als dessert een hele mooie afsluiter voor in de zomer, heerlijk rood fruit in verschillende bereidingen, met lemon curd, een compote van rabarber en een sorbet van lychee en bubblegum. Een crumble gemaakt met gebakken witte chocolade en moerbei en om het helemaal af te maken een bloem van chocolade. 


Hierna delen we nog een kaasplankje met de kazen van Fromagerie Guillaume, voornamelijk franse kazen op de harde kaas na die komt uit ons eigen mooie landje. Geserveerd met truffelcaramel en kletzenbrood. Dit plankje is de perfecte afsluiter van een onvergetelijke avond. 

Bij De Veestallen draait alles om meer dan alleen het heerlijke eten. Het is de sfeer, de warmte, en de passie die deze plek tot een ware culinaire bestemming maken. Het is duidelijk dat Bing en zijn team er alles aan doen om hun gasten in de watten te leggen en een onvergetelijke ervaring te bieden. We kijken ernaar uit om terug te keren naar De Veestallen en weer te genieten van hun heerlijke gerechten en gastvrijheid. Als je op zoek bent naar een culinaire ervaring in Breda, dan kunnen we deze eetgelegenheid van harte aanbevelen.