Foodblog: lunch bij Publieke Werken

Eetcafé Publieke Werken onderging deze zomer een grondige verbouwing. Op donderdag 27 augustus opende de zaak opnieuw haar deuren. Het concept en de sfeer zijn hetzelfde gebleven, alleen is alles in een nieuw jasje gestoken. Los van gezellig borrelen, feesten en dineren kan men er nu ook lunchen. Eigenaren Bas en Gemma nodigden ons uit om de nieuwe lunchkaart te testen. Heb je trek gekregen van deze blog? We verloten een lunch voor twee personen via Facebook en Instagram!



 Voordat we plaats namen liepen we uiteraard eerst een rondje door de zaak om het nieuwe interieur te bekijken. De Publieke Werken heeft nog steeds de warme en gezellige uitstraling, maar dan met een moderne twist waardoor het helemaal van deze tijd is! Het café voelt een stuk ruimer en biedt meer zitplaatsen. Wij besluiten om bij het raam plaats te nemen. Er is veel gebruik gemaakt van hout en staal, wat de zaak een stoere en warme uitstraling geeft. Hoe langer we om ons heen kijken, des te meer details in het oog springen. Een bijzonder detail dat ons opviel zijn de geweien gemaakt van oude zadels en fietssturen. Deze zijn gemaakt door Stichting Villa Boeren Bond, een organisatie die jongeren hulp biedt die door diverse omstandigheden tussen wal en schip vallen of dreigen te vallen.

 

 

 

Eetcafé Publieke Werken biedt de mogelijkheid voor een snelle lunch met een lekker broodje of salade. Tevens is er keuze voor een uitgebreid 3-gangen lunchmenu voor €15,00. De liefhebber kan daar ook een speciaalbiertje bij drinken, de Publieke Werken heeft er maar liefst negen op de tap. Je kunt hier alle dagen van de week vanaf 11:00 terecht voor een lunch. 

 

Onze keuze viel op het lunchmenu en de salade geitenkaas, die door Gemma werd aangeraden. De gerechten van het lunchmenu wisselen iedere week, het blijft dus altijd een verrassing wat je krijgt! Deze keer bestond het menu uit een soep van waterkers, de PW burger en een brownie taartje. 

 

De soep van waterkers werd geserveerd met een luchtige roomlaag en twee sneetjes stokbrood. De soep was vol en romig van smaak, waarbij de waterkers mooi naar voren kwam. Een heerlijk soepje en leuk gepresenteerd!

 

 

Als hoofdgerecht werd bij het lunchmenu de PW burger geserveerd. De burger werd op een stoere houten plank geserveerd, met daarin het logo van de Publieke Werken gegraveerd (door Brandpunt). De burger werd geserveerd met verse friet en een kleine salade. De burger was lekker dik en het vlees was mals en sappig. Verder was de burger belegd met sla, tomaat, gesmolten kaas en gebakken uitjes. De friet was lekker krokant en de salade vers, niet zomaar een garnering dus. We dronken hierbij een lekker speciaalbiertje van De Koninck, een heerlijke combinatie! De PW burger is niet alleen lekker, maar wordt ook tof gepresenteerd. De houten pank, het papierenzakje voor de friet, het kleine potje met mayonaise en het prikkertje in de burger dragen allen bij aan de beleving van de Publieke Werken lunch; stoer, hip, eerlijk, vers en helemaal van deze tijd. 

 

 

De salade geitenkaas werd gepresenteerd in een mooi zwart schaaltje met twee sneetjes ambachtelijk brood van Bakkerij de Behouden Vaart. Het is een bekende salade, maar de Publieke Werken heeft er duidelijk een eigen twist aan gegeven. De geitenkaas was in spek gerold en gebakken, een heerlijke combinatie! Bovenop de salade lagen een aantal chips van rode aardappel en biet, een verrassende toevoeging en erg lekker. De frisse dressing, in combinatie met verse dille en peterselie, maakten de salade helemaal af en net even anders dan normaal. We dronken hierbij een blond biertje van Malheur, waarvan de zachte smaak goed combineerde met de salade. Ook dit gerecht werd mooi gepresenteerd op de houten Publieke Werken plank. 

 

 

Als dessert kregen wij een citroen meringue- en een brownie taartje. Het citroen meringue taartje werd geserveerd met een bolletje ijs, verse aardbeien, slagroom en een schuimpje. Het taartje was een lemon curd met limoncello, een aanrader voor de liefhebber. De brownie werd op dezelfde manier gepresenteerd, echter werd het ijs met rode vruchten geserveerd. Twee heerlijke zoete desserts en een mooie afsluiting van deze lunch. 

 

 

 

Wat ons betreft is Eetcafé de Publieke Werken absoluut een aanrader voor de lunch. Je zit in een mooi en sfeervol interieur waar je kunt genieten van smaakvol eten en goede service. De salade kost €10,50 en de het lunchmenu €15,00, een eerlijke prijs voor de kwaliteit en hoeveelheid die je krijgt.

 

Eetcafe Publieke Werken
 St. Annastraat 12
 4811 XK, Breda
 076 - 521 86 25
www.cafepubliekewerken.com
www.facebook.com/PubliekeWerken

 

Openingstijden
 Café, vanaf 11:00 (zondag 12:00)
 Lunch, vanaf 11:00 (zondag 12:00)
 Diner, vanaf 17:00

 

 

Tags: Publieke Werken, Foodblog, St. Annastraat