Foodblog: Sappige Burgers bij Butcher's Burgers

Als je écht eens een lekkere burger wil eten, dan ben je bij Butcher's Burgers aan het juiste adres. Onze foodies werden uitgenodigd bij deze mooie zaak in de foodhall om de burgers te komen proeven. 

Een aangename en verrassende smaakcombinatie

Bij binnenkomst worden we gelijk vriendelijk ontvangen door Merel en Bruce, de eigenaren van Butcher's Burgers en tevens echte horeca ondernemers. Ze vertellen ons dat de burgers hier gemaakt worden van van Double Dutch Beef: een bijzondere selectie rundvlees van Hollandse dubbeldoel koeien. Ook staan er lamsburgers op de kaart, waarvoor het vlees (ingevroren) uit Engeland komt. Na de uitleg over het vlees zijn we natuurlijk super benieuwd geworden naar de burgers!

We nemen plaats aan een tafeltje in de gezellige foodhall en kijken alvast naar de menukaart. Er staan 7 burgers op de kaart met allemaal hun eigen authentieke smaken. Merel komt gelijk uitleg geven over de verschillende burgers. We krijgen de keuze om één burger te nemen of een plateautje waarbij we bijna alle burgers kunnen proeven. We kiezen voor het plateau, niet wetende wat ons te wachten stond...

We krijgen een enorm plateau met allemaal "kleine" burgers. We starten met "The Utah". Een heerlijk malse en sappige beefburger met lamspastrami. Een aangename en verrassende smaakcombinatie. Door de saus, die Bruce zelf heeft ontwikkeld om de smaak van de pastrami te versterken, heeft deze burger een heerlijke licht pikante smaak. Merel geeft aan dat ze deze zelf kneiterlekker vindt en dat kunnen wij zeker beamen!

Vervolgens gaan we verder met "The Wife". Zoals de naam het al zegt is dit een pittig burgertje. Het is een sappige runderburger met chipotle mayonaise, jalapeño, kaas en bacon. Heerlijk!

De volgende burger is "The Single". Deze bestaat uit mals rundvlees met hun zelfgemaakte Bourbon Bacon Jam en Black Garlic Saus. De Bourbon Bacon Jam wordt gemaakt van onder andere aangebakken bacon, bruine suiker en maple syrup. Ze laten deze saus ongeveer 5 uur pruttelen. Dit is een échte mannenjam met een rokerige, zoute en zoete smaak. Een ware smaakexplosie!

"The Bastard" is de volgende burger die we gaan proeven. Een beefburger belegd met sla, tomaat, citrus aioli van gepofte knoflook, cheddar en hun zelfgemaakte rode ui compote. Ook deze burgers smelten op onze tong!

Hierna gaan we verder met "The Butcher". Dit is de burger waar het allemaal mee begonnen is toen Bruce nog veel in de catering werkte. Een heerlijke zachte lamsburger (ook de lamsburgers worden zelf gedraaid) met oesterzwamtapenade, bacon, cheddar en truffel mayonaise.

We sluiten af met "The Master": een lamsburger met zijn eigen Mastersaus. De Meesterlyke saus, die ze bij Koffie bij Teun serveren, is door Bruce ontwikkeld en wordt nu ook bij Butcher's Burgers geserveerd.  Bij het ontwikkelen van deze saus was Bruce er gelijk van overtuigd dat daar een heerlijke burger bij gemaakt moest worden en zo ontstond "The Master".

De frieten die in het midden liggen worden zelf gesneden en zijn ook super lekker en knapperig. De burgerbroodjes zijn zelf ontwikkeld in samenwerking met bakkerij Pol van den Bogaert uit Princenhage. 

Na het eten van al deze lekkere burgers zitten onze buikjes goed vol. Wij zijn er zeker van overtuigd dat we hier nog eens terug komen, want we hebben nog nooit zulke lekkere burgers gegeten!

Ben jij ook benieuwd naar de burgers van Butcher's Burgers? Ga dan zeker eens langs bij hun mooie zaak in de Foodhall van Breda!

Tags: Foodblog, The Butcher's Burgers