Foodblog: Nieuwe gerechten bij Red Apple

Red Apple is inmiddels niet meer weg te denken aan het Van Coothplein. Het restaurant serveert 50 mooie en verrassende gerechten met internationale invloeden. Voor €37,50 kun je hier onbeperkt van genieten. Onze foodies werden uitgenodigd om een aantal nieuwe gerechten te komen proeven. 

Bij binnenkomst worden we vriendelijk ontvangen door eigenaresse en gastvrouw Puhui. We besluiten om buiten te starten met een gin-tonic en een mojito. Daarna verplaatsen we ons naar binnen, waar we lekker koel in de airco kunnen dineren. 


We starten met de zalmtartaar en de parelcouscous. De zalmtartaar wordt geserveerd met dunne opgerolde plakjes van gemarineerde komkommer en verse dille. 

De parelcouscous wordt geserveerd met verschillende gegrilde groenten, wat het gerecht tot een kleurrijk geheel maakt. Het is een lekker fris en zomer gerecht en volledig vegetarisch. 

Daarbij drinken we een heerlijke cava, welke binnenkort nieuw op de kaart komt te staan. Wat ons betreft een aanrader en niet alleen als je iets te vieren hebt!

Voor de tweede ronde bestellen we een geitenkaas brûlée en de sushi mix. De geitenkaas brûlée wordt geserveerd op een bedje van sla en walnoot, met een balsamico dressing. De geitenkaas is warm vanbinnen met een krokante buitenlaag. 

De sushi mix bestaat uit vijf stukjes rijkgevulde sushi, je kunt hierbij kiezen voor sushi met vis of een vegetarische variant. De sushi wordt geserveerd met zeewier, gember, wasabi en sojasaus. 

Voor gang drie bestellen we de paling en de brie soufflé met honing en walnoten. De paling is bereid op Japanse wijze; op een bedje van sushi rijst en zeewier, met een sojadressing. 

De brie soufflé heeft een krokante buitenlaag met een heerlijke gesmolten vulling van de brie. Het wordt geserveerd op een bedje van sla en tomaat, met honing en stukjes walnoot.

De laatste ronde met warme gerechten sluiten we af met de zeebaars en de kalfsoester. De zeebaars is bereid op Mediterraanse wijze, met gegrilde groentes, en is krokant op de huid gebakken. 

De kalfsoester wordt geserveerd met een gefermenteerde knoflooksaus. Daarop liggen twee krokant chips, een gebakken lente uitje, een krieltje en witte kool gebakken in tempura. 

En dan het dessert! We bestellen het grand dessert en vers fruit met mango sorbet. Het grand dessert bestaat uit een stukje daim taart, straciatellamouse, een macaron en een mouse van citroen en vers fruit. Een heerlijke afsluiter van buitengewoon goed diner. Wil je liever zelf proeven? Reserveer dan hier!