Foodblog: diner bij Corenmaet Breda

Het is een zonovergoten, zomerse dinsdagavond wanneer we de gezellige en bruisende Havermarkt op lopen. We zijn vanavond te gast bij Café Corenmaet. Een bourgondisch café en restaurant dat al jaren een begrip in Breda is en onlangs overgenomen werd door Van Asch Horeca. Je bent hier aan het juiste adres voor koffie met gebak, snelle of uitgebreide lunch, diner of borrel. Zeker met mooi weer is het er heerlijk vertoeven op het ruime terras, dat niet alleen de meeste zonuren van de Havermarkt heeft, maar ook een prachtig uitzicht op de Grote Kerk van Breda! 

MAAK VIA FACEBOOK OF INSTRAGRAM KANS OP EEN DINER VOOR 2 bij café Corenmaet!  

We worden vriendelijk welkom geheten en mogen een tafeltje uitkiezen op het sfeervolle en ruime terras aan een van de populairste pleinen van Breda. Het is dan ook al gezellig druk, hoewel het nog vroeg op de avond is, als wij plaatsnemen in de comfortabele stoelen onder de parasol en alvast een aperitief bestellen. 

BIJ CAFÉ CORENMAET IS HET BOURGONDISCH GENIETEN! 

We nemen een kijkje op de kaart en worden blij verrast door de variatie in zowel het drankassortiment als de uitgebreide keuze aan lunch- en dinergerechten. Je hebt hier voor ieder wat wils! Van de bekende klassiekers als een 12-uurtje of burgers tot bijzondere en verrassende specialiteiten als pata negra, grain fed entrecôte of oosterse zalm in teriyakisaus. 


We kiezen met dit zomerse weer voor een frisse ceaser salade met Romeinse sla, ranch dressing, een gekookt eitje, spekjes en croutons. De hoeveelheid salade is ruim voldoende als avondmaaltijd en is afgemaakt met Parmezaanse kaas. Hoewel het eigenlijk niet nodig is, maar wel erg lekker (!), krijgen we hier ook wat frietjes bij. Smullen! 


Bij mijn tafelgenoot loopt het water al in de mond bij het zien van het bord dat naast de salade op tafel verschijnt. De Surf & Turf ziet er niet alleen mooi uit, maar het ruikt ook al lekker. 


De gamba’s zijn uitstekend klaargemaakt en op smaak gebracht. De entrecôte is een prachtig stuk vlees en echt een aanrader. De entrecôte die de Corenmaet serveert is bovendien Grain Fed. Dat wil zeggen dat de runderen een lange tijd graan gevoerd krijgen, dat zorgt voor mooi verdeelde vetaderen die op hun beurt weer zorgen voor een onmiskenbare malse smaak! 

De Surf & Turf wordt geserveerd met kruidenboter, aardappelpuree en gegrilde groenten. Bovendien serveert onze gastheer hier een passende rosé bij. De Cavalier Cuvée Marafiance is aangenaam fruitig en heel smaakvol. De rosé heeft meerdere prijzen gewonnen en is zeker met de zomerse temperaturen (het is vanavond 30 graden!), een goede combinatie en verfrissende versnapering. 


Bij de ceaser salade drinken we tevens een roséwijn. Deze Italiaanse rosé uit Veneto is gemaakt van Pinot Grigio druiven en heeft een prachtig roze kleurtje. De frisse en fruitige smaak gaat goed samen met de smaken van de salade.

Terwijl we wat nagenieten van het eten, kijken we uit over de steeds voller wordende Havermarkt. Het is een heerlijke plek om sfeervol te genieten.


Wanneer de gastheer ons met het dessert komt verblijden zien we op de eerste plaats dat we een nagerecht met veel chocolade voorgeschoteld krijgen. Daar houden we wel van! 


Het chocolade trio, bestaande uit stracciatella ijs, witte- en donkere chocolademousse is niet alleen schitterend opgemaakt, maar smaakt ook verrukkelijk! 


De passievrucht monchoutaart is heerlijk zomers! De taart (een aardig stuk is het!) is zoet en fris tegelijkertijd en de koekjesbodem is misschien nog wel het aller lekkerste van dit geheel! Bij dit nagerecht krijgen we tevens een zalig bolletje yoghurtijs en is het dessert afgewerkt met crumble, frambozen, munt en rozenbottel. Echt een aanrader! 

We sluiten deze heerlijke zomeravond af en lopen met een voldaan en tevreden gevoel de gezellige Havermarkt af. We komen hier zeker nog een keer terug, want naast de vriendelijke service en het lekkere eten, zijn we fan geworden van het fijne terras op een toplocatie middenin het centrum! 

De Corenmaet is trouwens zeven dagen per week geopend! En naast dineren kun je er ook gezellig borrelen of lunchen. Om te reserveren of alvast de menukaart te bekijken kun je terecht op de website van de Corenmaet.

Tags: Foodblog, Corenmaet